Zene nélkül lehet élni, de nem érdemes – komolyzenei előadás a Kazinczyban

2023. március 27. 13:23 | Csiffáry Zsuzsanna

A Filharmónia Magyarország zenei programjának célja a klasszikus és kortárs zene fókuszba helyezése a különböző korosztályok életében. Hétfő délelőtt a szervezet képviseletében Soós Emőke és Lovas Gábor, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház két művésze látogatott el a Kazinczy Ferenc Általános Iskolába.

Egyre több kutatás lát napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a zenetanulás pozitívan hat az agy fejlődésére. Ezt a gondolatot erősítette meg a hétfői alkalmon az intézmény igazgatója, Laczkó Irén

– Közismert mondás, hogy zene nélkül lehet élni, de nem érdemes. Ez a legősibb művészeti ág, a ritmus a zene abszolút fejlesztő hatással van a készségeinkre, éppen így a személyiségünkre is nagyon pozitívan tud hatni. Iskolánkban figyelünk a gyermekek zenei képzésére, hiszen a zeneórák száma megemelkedett, de van énekkarunk, népdalkörünk is. Diákjaink nagy része a Hétpróbás tánciskolában néptáncol is – tájékoztatott az igazgató.

Hozzátette, hogy 130 alsós diák vett részt a Filharmónia Magyarország programján, amelyet nagyon jó lehetőségnek tart, hiszenn "házhoz jött a zene". 

 

 

Mohácsiné Szeverényi Ágnes kulturális szervező megerősítette: a programnak az az elsődleges célja, hogy a gyerekekhez közelebb hozzák a komolyzenét. 

A műsor közreműködője Soós Emőke és Lovas Gábor volt, akik a Békéscsabai Napsugár Bábszínház művészei. Megzenésített verseket adtak elő, részben saját hangszereléssel.

– A műsor a Pimpimpáré – zenés-verses előadás címet viseli. A zenekedvelő fiatalok az előadás során megismerhetik a gitárt, a kobozt, dobokat, a tangóharmónikát, különböző csörgöket, tárogatót, furulyákat – hangsúlyozta Mohácsiné Szeverényi Ágnes.

A Filharmónia Magyarország sorozata kedden folytatódik a Békéscsaba Lencsési Óvodában. 

 

Galéria

 

További programok »

Kultúra

FEL