Zárt kapuk mögött tartja az edzéseit a Békéscsaba 1912 Előre

2020. május 29. 10:07 | Hidvégi Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre hullámzó teljesítményű szezont tudhat maga mögött a labdarúgó másodosztályban, hiszen a koronavírus miatt félbeszakadt, majd beszüntetett bajnokságban csak a 15. helyen zárt. A lila-fehérek visszatérhettek a csoportos edzésekhez és már a következő szezonra koncentrálnak.

Március óta a stábunk sem járhatott a csapat edzésein, mivel NB II-es együttes jelenleg zárt kapuk mögött készül, csak a klub munkatársai látogathatják az edzéseket. A tréningek újraindítása előtt a játékosok otthon edzettek.

– Mindenki nagy elánnal vágott bele a munkába, hiszen az otthoni edzések azért nem olyanok, mint itt. Itt tudunk játszani, együtt vagyunk, mozgunk. Mindenki csinálta az otthoni tréningeket, de nem lehet azt az edzés munkát elérni, amit csapattal elérünk. Személy szerint már nagyon vártam, hogy elkezdődjenek az edzések, a meccseket is várom majd, remélem, hogy minél hamarabb azok is lesznek – fogalmazott Nagy Sándor, a csapat védője.

Az együttes vezetőedzője kiemelte, hogy tavaly nyáron rengeteg fiatal és tapasztalatlan játékossal kezdték meg az előző idényt. Schindler Szabolcs elmondta: a szezon inkább a tanulásról és a játékosok beépítéséről szólt. A szakember hangsúlyozta: sokkal erősebb csapatot szeretnének építeni, amelyhez legalább négy meghatározó játékos szerződése szükséges.

– Arra kell felkészíteni a játékosokat, hogy ne középcsapatok legyünk, mert megmondom őszintén, hogy nem szeretem a középcsapatokat. Ezért is volt bántó ez az év. Meglátjuk, hogy milyen játékosokat tudunk hozni, de nem középcsapatra készülünk. Egy markáns csapatot szeretnénk tervezni, amellyel idén is készültünk, de sajnos ez teljes egészében nem jött össze. Inkább azt mondom, hogy a jó csapatok ellen nagyon jól szerepeltünk, de a hozzánk hasonló kaliberű csapatokat nem sikerült legyőznünk, mivel rengeteg a tapasztalatlan játékosunk. Ugyanakkor azon vagyunk, hogy a következő évben egy sokkal erősebb csapatot építsünk, amivel szurkolók is elégedettek lesznek – nyilatkozta a mester. Hozzátette:  a játékosok jobb fizikális és mentális állapotban tértek vissza, mint amilyenben a szezon végén voltak. Az alapozó edzéseket a nyári szünet után kezdi meg az együttes.

A vezetőedzővel készített részletes interjút ITT olvashatja el.

További programok »

Sport

FEL