Labdarúgás: Elindult az Előre négyhetes felkészülése

2022. január 8. 11:39 | Kovács Dávid

Elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Békéscsaba 1912 Előre NB II-ben szereplő labdarúgó csapata. Schindler Szabolcs együttese jó őszi hajrájának köszönhetően a 13. helyről várja a január végi folytatást.

Az együttes hétfőn kezdte el a felkészülést a tavaszi szezonra, a játékosok azonban a háromhetes téli szünetre is kaptak egyéni edzéstervet a szakmai stábtól.

– Jól telt a téli szünet, főként a családdal töltöttem ezt az időszakot, otthon voltunk, de nagyon gyorsan eltelt ez a pár nap. Volt hat darab futóprogram, amit egyénileg el kellett végezni mindenkinek, amit be kellett küldeni a stábnak. A felkészülés nagyon rövid lesz, mindenkinek oda kell tennie magát, fontos, hogy ne legyen sérülés és nagyon remélem, hogy elindulunk a sikerek útján – fogalmazott Nagy Sándor csapatkapitány.

A keretben több változás is lesz: az már eldőlt, hogy a támadó középpályás Kovács Ádám két és fél szezon után Nyíregyházára igazol, valamint a kapus Laky László is távozik a csapattól.

Az érkezők közül elsőként Bor Dávidot jelentette be a klub, a főként bal oldalon bevethető játékos az FK Csíkszereda csapatától érkezik a lilákhoz, de korábban a Paks, a Balmazújváros, a Dorog, a Sopron és a Soroksár együtteseiben is szerepelt.

 

Bor Dávid már a csapattal készül (Fotó: Kugyelka Attila)

Bor Dávid már a csapattal készül (Fotó: Kugyelka Attila)

 

– Elsősorban balhátvéd vagyok, de nagyon szeretek csatlakozni a támadásokhoz és jó beadásokkal segíteni a csapatot. A hangulat nagyon jó, mindenki beleállt a munkába, van egy-két olyan játékos, akivel korábban csapattársak is voltunk, ők is segítenek a beilleszkedésben – emelte ki a 27 éves játékos.

A fiatalok közül Zvara Levente, Váradi Ádám és Mágocsi Bence is az első kerettel készülhet, a sérültek közül Máris Dominik és Babinyecz Balázs már teljes értékű, míg Mikló Roland egyelőre könnyített munkát végezhet.

A szezon közben Békéscsabára visszatérő vezetőedző, Schindler Szabolcs szeretné csapatával folytatni azt a jobb sorozatot, amelyet az ősz végén elkezdett. A gárda az utolsó kilenc bajnoki mérkőzése közül három siker és öt döntetlen mellett csak egyet veszített el, ráadásul a III. kerület elleni 4-3-as vereség alkalmával is komoly győzelmi esélye volt a csapatnak.

– Pozitív, hogy a téli felkészülést végig tudom csinálni az együttessel, tehát a saját képemre tudom formálni a csapatot. Szerintem a legfontosabb az, hogy a játékosok soha ne legyenek kishitűek, legyenek optimisták és bízzanak saját magukban. Úgy gondolom, hogy sok jó játékos van, a szezon végén már többen megmutatták, hogy nem felejtettek el futballozni, ezt szeretném látni tavasszal is. Keményen kell dolgozni és akkor jönnek majd az eredmények – emelte ki a szakvezető.

A felkészülés első felében az erőnlét kerül a középpontba, a csapat ezen a héten hazai környezetben tréningezik, majd jövő héten egy algyői edzőtáborban folyatja a munkát. A bajnoki folytatás előtti két hétben már a taktikai elemeken és a frissítésen lesz a hangsúly. A csabaiak január második felében az NB III-as Makó, az NB II-t vezető DVTK, valamint a harmadosztályban szereplő Ferencváros II. csapata ellen lépnek pályára felkészülési mérkőzésen. Schindler Szabolcs együttesének első idei bajnoki összecsapását január 30-án a Doroggal játssza hazai pályán.

 

További programok »

FEL