Vízilabda: A hatásos kezdés három pontot ért Szolnokon

A szolnokiak kérésére a december 16-án esedékes 12. fordulóból előrehozták a bajnoki mérkőzést, amelyet kedden késő este játszottak le a Tisza-parti városban. Az OB I B-s felnőtt találkozó szoros csatát hozott, a Swietelsky-Békéscsaba ezúttal a jó kezdésnek köszönheti, hogy begyűjtötte a három pontot – számolt be a klub hivatalos honlapján.

 

Szolnoki Dózsa—Swietelsky-Békéscsaba VSC 11—12 (2—6, 3—2, 2—1, 4—3)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, B csoport, Szolnok, 100 néző. V.: Berki András, Vörös Viktor. Szolnok: Hörömpő — Pethe, Szeghalmi 4, Kotlár 1, Soltész 1, Bodoróczki, Hangay 3. Cs.: Menkó, Kovács M. 1, Sléder, dr. Mosonyi B., Melkuhn, dr. Mosonyi Zs., Bukta 1. Játékos edző: Hangay Róbert. Békéscsaba: Ormai — Tinka 1, Szabó Z. 2, Rácz 1, Mucsi, Major 2, Németh D. 3. Cs.: Tifrea, Szabó Zs., Józsa 1, Ajtai 2, Páll. Edző: dr. Szilágyi Kristóf.

Gól emberelőnyből: 11/4, ill. 6/3. Büntetők: 0/0, ill. 0/0. Kipontozódott: Németh D. Az eredmény alakulása: 0—3, 4—8, 7—8, 7—10, 10—10, 10—11, 11—11.

Az első körben is hasonlóan alakult a mérkőzés: a Békéscsaba többször elhúzott, a Tisza-partiak mindannyiszor visszakapaszkodtak. Igaz, akkor négy góllal nyertek a viharsarkiak, most meg kellett elégedni az eggyel. Ami viszont három nagyon fontos pontot hozott a konyhára. A gyakori szoros állás miatt viszont izgalmasabban alakult a derbi, voltak időszakok, amikor félő volt, hogy belealszik a csabai egylet a játékba, ritmust téveszt, de amikor feljött a Dózsa, mindig magára talált a vendégcsapat. A szoros emberfogást nem igazán tolerálták a játékvezetők, ezért jóval többször került emberhátrányba a Békéscsaba, mint a pályaválasztó, szerencsére ezt a szolnokiak nem igazán tudták kihasználni, akiknek egyébként nem volt igazi tétje az összecsapásnak. A 12 lőtt gól jónak mondható, a 11 kapott már kevésbé, de a meccs folyamán sokszor látszott a csabaiak játékán, hogy alig három nappal egy ugyancsak éles meccs után kellett újra vízbe ugraniuk. Viszont az is pozitív, hogy a 12 gólon hét játékos osztozott, ami a jó csapatmunkára utal. Végül a hatásos jó kezdés eredményezte, hogy csapatunk besöpörhette a három pontot.

Dr. Szilágyi Kristóf: — A hétközi forduló minden nehézsége kiütközött a kedd esti találkozón, különösen a harmadik negyed volt nehéz. De ezúttal a győzelem volt a legfontosabb, amit behúzott a csapat. Ezt a mérkőzést háromszor kellett megnyernünk, ennyiszer jöttek ránk vendéglátóink.

Az állás: 1. KSI SE 33, 2. Ybl Waterpolo Club, Budapest 27, 3. Swietelsky-Békéscsaba 22, 4. Eszterházy Károly Főiskola SC, Eger 19, 5. Angyalföldi SI DSE 18, 6. Debreceni VSE 15, 7. Alfa SC-Erzsébeti SMTK 7, 8. Szolnoki Dózsa VSC 4, 9. Racionet-Honvéd 4, 10. Dunakanyar Szentendre 4. (Azonos pontszám esetén az egymás elleni mérleg dönt, ha az is azonos, akkor a gólkülönbség.)

 

Megosztás:

Címke: , , , ,