Vágó Gábor: Korunk legnagyobb kihívása a klímaváltozás

2019. április 19. 12:12 | Kovács Andrea

A klímaváltozás negatív hatásai a Kárpát-medencében is érzékelhetőek, ezért minden magyar ember érdeke, hogy tegyen a környezetvédelemért, a Zöld Európáért –  hangsúlyozta Vágó Gábor, a Lehet Más a Politika európai parlamenti listavezetője Békéscsabán.

 

 

Vágó Gábor az LMP csütörtökön megtartott sajtótájékoztatóján arról beszélt: drasztikus változtatásokra van szükség ahhoz, hogy a Föld ne pusztuljon el. Az Európai Uniónak közös klímatervvel kell kikényszerítenie a tagállamokból, hogy mindenki teljesítse korábbi vállalásait. Az LMP Magyarországon az egyedüli párt, amely szembe mer nézni a környezetünket veszélyeztető problémákkal, és képes együttműködni más európai zöld szervezetekkel, azért hogy megoldásokat keressen – vélte a poltikus, hozzátéve: ezért fontos, hogy erős és markáns politikusokat küldjenek az Európai Parlamentbe.

 

Vágó Gábor és Honfi Pál (Fotó: Kugyelka Attila)

 

Honfi Pál, az LMP Békés megyei szervezetének elnöke a Föld napja alkalmából tartott akciójukra hívta fel a figyelmet. Arra kérik a megye lakosságát, április 22-én  vagy a környező napokban az, aki csak tud, ültessen egy fát. Különböző játékokkal is ösztönzik a faültetést, melyről közösségi oldalukon tájékoztatnak. A Föld napja tiszteletére április 20-án, szombaton, az LMP békéscsabai irodája előtt is ültetnek fát a párt szimpatizánsai – tájékoztatott Honfi Pál

További programok »

FEL