Aláírásgyűjtésbe kezd az LMP a helyi értékek védelméért

2019. május 24. 17:09 | Szabó Rita

A közelgő Európai Uniós választási időszak végéhez közeledve sajtótájékoztatót tartott a Lehet Más a Politika pénteken, a Csaba Center előtt. A párt helyi tagjai ismertették kampányprogramjuk  fő témáját, illetve jövőbeni terveiket.  

– A Lehet Más a Politika az a párt, amely jellegénél fogva egy nagyon fontos problémát állított a kampánya középpontjába.  Ez a klímaváltozás, ami nem csak Magyarországot vagy az Európai Uniót érinti, hanem összességében az egész világot. A klímaváltozás napjainkban mindennel összefüggésbe van -  emelte ki az eseményen Takács Péter.

Az elmúlt hetekben, napokban a LMP-sek azon dolgoztak, hogy a párt legalább egy képviselőt be tudjon juttatni az Európai Parlamentbe, továbbá abban reménykednek, hogy a zöld frakció tagjainak száma növekedni fog, ezáltal a klímaváltozás kérdéskörét folyamatosan napirenden tudják  tartani, esetleg megoldási javaslatokat tudnak benyújtani. Fontosnak tartja az LMP, hogy európai szinten kezeljék a klímaváltozással kapcsolatos súlyos problémákat.

Takács Péter elmondta: helyi szinten is képviselik a környezetvédelemmel kapcsolatos állásfoglalásukat.  Takács Péter 2015-ben és 2016-ban javaslatot tett Békéscsaba közgyűlésének, hogy bővítsék helyi természeti védettségeket. Akkor nem kapta meg a kellő többséget az előterjesztés.

Ez pontosan két fasort és egy temetőt érintett volna, amelyet az önkormányzati képviselő szerint érdemes lenne helyi védettség alá helyezni. A szóban forgó helyi érték a Kastélytemető, a város egyik legrégebbi temetője, ahol a város jelentős személyiségei nyugszanak, valamint az Andrássy úti fasor és a Szent István téri fák. Annak érdekében, hogy ez újra a napirendi pontok között szerepeljen, az LMP helyi önkormányzati képviselője aláírásgyűjtést kezdeményez a következő hetekben, hónapokban.

 

További programok »

FEL