Jól halad a Munkácsy-negyed kialakítása, befejeződött a Munkácsy-híd felújítása

2020. november 6. 17:22 | Papp Ádám Sándor

Folyamatosan újulnak meg Békéscsaba közintézményei, eközben pedig megszépül azok környezete is a Modern Városok Program segítségével. A Munkácsy-negyed fejlesztéseinek célja, hogy megőrizze a festőművész szellemi örökségét és népszerűsítse azt hazánkban és a határokon túl is.

Augusztus végén tették le a Munkácsy-negyed alapkövét a Gyulai úti Beliczey kertben, amellyel hivatalosan is elkezdődhetett a több, kisebb fejlesztésből álló beruházás Békéscsabán. Az eseményen a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos kiemelte: a beruházás elsődleges célja, hogy a megújuló környezettel fellendüljön a békéscsabai turizmus. 

A Munkácsy-negyedben az elmúlt hetekben fejeződött be a Munkácsy-híd felújítása, ahonnan már csupán Békéscsaba címere hiányzik – tájékoztatott a város környezetvédelmi és turisztikai ügyekért felelős tanácsnoka. Opauszki Zoltán ismertette, hogy befejeződött a Munkácsy Emlékház előtti járdák és kerékpárutak felújítása, valamint a parkolók kialakítása is. Hozzátette: több közintézmény környezetében történt fejlesztés az elmúlt hónapokban.

– A Csabagyöngye Kulturális Központ, a Munkácsy Mihály Múzeum, a városháza és a Békés Megyei Könyvtár külső környezete, tehát közterületi fejlesztések valósultak meg az elmúlt hónapokban, amelyek tulajdonképpen befejeződtek, most a műszaki átadás előtt vagyunk. A beruházás részeként a térburkolatok, térvilágítások megújultak, parkosítási munkákat végeztünk el – részletezte a tanácsnok.

Jelenleg is folyamatban van a Munkácsy Mihály Emlékháznak és kertjének teljeskörű felújítása. Az épület elkészültével egy új állandó tárlatot is kialakítanak, amelyet 2022 februárjától látogathat a nagyközönség. A Munkácsy-negyed kialakításának részeként a múzeumban is egy új, állandó tárlatot létesítenek jövő februártól. 

 

További programok »

Önkormányzati hírek

Közgyűlés: újabb bölcsődefejlesztés valósulhat meg Békéscsabán

Soron kívüli ülést tartott csütörtökön a békéscsabai közgyűlés. A képviselő-testület többek között arról döntött, hogy a város pályázatot nyújt be a Szigligeti utcai bölcsőde felújítására, amely összesen mintegy 43 millió forintból valósulhat meg.
2022. január 27. 15:55
FEL