Ülésezett a megyei oltási munkacsoport

2021. február 10. 17:19 | Mikóczy Erika

Takács Árpád kormánymegbízott a Békés Megyei Kormányhivatal közösségi oldalán közzétett videóban mondta el, hogy ismét ülésezett a megyei oltási munkacsoport, és komoly döntések születtek. Három irányban hoztak döntéseket. 

–  Az első az, hogy a hétvégén egy mezőberényi szociális otthonban fogjuk az időseket Moderna-vakcinával oltani. Ez már az ismétlő oltás lesz, tehát aki igényelte az oltást ebben az intézményben, az meg is kapja. A másik nagyon fontos dolog, hogy harminc Békés megyei háziorvosi praxisban 300, előzetesen regisztrált 18-59 év közötti krónikus beteget oltanak be a kedden megérkezett AstraZeneca-vakcinával. Ezzel egyidejűleg pedig 97 Békés megyei háziorvos Pfizer-védőoltással folytatja az előzetesen regisztrált szépkorúak oltását a hétvégén – közölte Takács Árpád, hozzátéve: ezt azt jelenti, hogy a Békés megyei háziorvosi praxisok többsége a hétvégén már oltást ad majd. 

Kiemelte, hogy a háziorvosok együttműködőek, aktívak és elkötelezettek a feladatuk végrehajtásában. Mint mondta, örül annak, hogy ilyen jó együttműködés alakult ki, amellyel a Békés megyei emberek védelmét tudják szolgálni. 

 

FEL