Újra kinyitottak az edzőtermek, de jobb az elővigyázatosság

2020. május 7. 17:20 | Hidvégi Dávid

Sorra nyitnak újra az edzőtermek a kényszerleállást követően. Az új védelmi intézkedés hétfőn lépett hatályba, amelynek értelmében a fitnesz stúdiókat vidéken már nem szabályozzák. Békéscsabán is egyre többen térnek vissza a súlyzók világába, azonban a mozogni vágyóknak több szabályt is be kell tartaniuk.

A kijárási korlátozás alatt a legtöbb edzőterem bezárt vagy rövidítette a nyitvatartását. A Bajza Fitness és Kondi üzemeltető elmondta: mindenkit megviselt a bezártság, ezért a korlátozások feloldásával újranyitottak. Pap Csilla hangsúlyozta, hogy folyamatosan fertőtlenítenek és a vendégeiktől kérik az alapvető higiéniai szabályok betartását.

– Első körben fontos a törölköző és a váltócipő használata, amelyek alapvető szabályok. Nélkülönözhetetlen a rendszeres kézfertőtlenítés az illemhelységekben, illetve az öltözőkben kihelyeztünk fertőtlenítőszereket, ami a gépek és a súlyok mellett is megtalálható. A vendégeket és az edzőket is megkértük, hogy használat után igyekezzenek maguk után fertőtleníteni az eszközöket, de ezeket a recepciósaink is naponta többször átmossák – fogalmazott.

 

 

Az NRGYM Edzőteremben is folyamatosan fertőtlenítik az eszközöket. A stúdió egyik tulajdonosa és egyben személyi edzője elmondta, hogy főként diákokkal nőtt tagszámuk az iskolák zárva tartásával. Tóth Anita kiemelte: a bezártság lehangoltságot is okozott, amelyre a sport nagyon jó terápia. A rendszeresen terembe járók közül a szünet alatt többen is arra panaszkodtak, hogy elveszítik a felépített izmaikat.

– Már egy hét után azt veszik észre, hogy sokkal puhányabbak, de ez szerintem inkább csak pszichés, mert az izomzatnak kell pár hét, mire ténylegesen elkezd leépülni. Külső változás is ilyenkor van, de amint újra kezdenek edzeni, hamar visszaépítik, amit elvesztettek – emelte ki.

A kijárási korlátozás alatt több személyi edző is áttért az online tréningekre, míg néhány terem eszközöket adott bérbe állandó vendégeinek. Egyre többen térnek vissza a konditerembe, de a szakemberek hangsúlyozzák, hogy a vendégek tartsák be a másfél méteres távolságot és használják a kihelyezett fertőtlenítő szereket.

További programok »

FEL