A versenysportolók és a védettek használhatják az edzőtermeket

2021. május 7. 09:45 | Hidvégi Dávid

Egyre többen térhetnek vissza az edzőtermekbe. A novemberi védelmi intézkedések óta csak az igazoltan versenysportolók használhatták a szabadidős létesítményeket a felkészüléske, de május 1-je óta azok is igénybe vehetik a szolgáltatásokat, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Ínséges időszakot tudhatnak maguk mögött a békéscsabai edzőtermek, hiszen félévig csak a versenysportolók látogathatták ezeket a létesítményeket. Miután Magyarországon elérte a négymilliót a beoltottak száma, kinyitottak az edzőtermek azok számára is, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ezt a beoltottak kapják meg, illetve azok, akik igazoltan átestek a fertőzésen.

A tulajdonosok örömmel fogadták a hírt, hiszen az elmúlt időszakban csökkentek a bevételeik, illetve volt, aki végig zárva tartott.

– Egy edzőterem fenntartása több százezer forint lehet havonta, ebben benne van a bérleti díj és a rezsi is. Például, ha elromlik egy kardiógép, a javíttatása elég költséges. Szerencsére május 1-jével megnyitottunk, amit mi és a vendégeink is várták már, így biztosan jobb lesz átvészelni ezt az időszakot. Az emberek végre mozoghatnak – mondta Laurinyecz Roland, az NRGYM edzőterem egyik üzemeltetője. Hozzátette: már egy ideje nyitva tartottak a versenyzők számára, de alig 10-20 bérletesük volt a korábbi 60-80 vendég helyett.

Vannak, akik még csak most tervezik a versenyzést, így nem volt igazolásuk. A legtöbb hobbi sportoló megpróbált otthon edzeni, de ez közel sem volt olyan hatékony, mint a fitneszteremben végzett munka. Azonban közülük sem tért még mindenki vissza, mivel bizonyos feltételeknek meg kell feleni ahhoz, hogy valaki beléphessen egy ilyen létesítménybe. A jogszabályok szerint a védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeken kívül továbbra is járhatnak a 18 év alatti és a 18 év feletti versenysportolók is edzeni, függetlenül attól, hogy védettek-e.

További programok »

Sport

Torna: vasárnap két döntő vár Szujó Hannára

Egy első, egy második és egy harmadik helyezést szállítottak a magyar tornászok az eszéki Világkupáról, ahol a nők kettő, a férfiak egy éremmel zárták a szerenkénti döntők első napját. A békéscsabai Szujó Hanna 6. helyen végzett.
2021. június 13. 09:31
FEL