Újranyitás – ismét elérhetőek a postai szolgáltatások Jaminában

2024. április 5. 17:28 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Még 2022. novemberében zárt be hat posta Békéscsabán. Közel másfél év után pénteken újra kinyitott a jaminai fiók, megújult köntösben, hiszen a betérők nemcsak postai szolgáltatásokat vehetnek igénybe, hanem két héten belül akár kenyeret és kiflit is vásárolhatnak egy új vállalkozásnak köszönhetően.

A Magyar Posta Zrt. szigorú követelményei között szerepelt, hogy egykori postai dolgozókkal nyissák újra a postát két munkapulttal. Így a jaminaiak ismerősként köszöntötték az új vállalkozás munkatársait, akik a 2022-ig megszokott szolgáltatásokkal várják a lakosokat hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között.

– Az alapszolgáltatások, a levélfelvétel, csekkfelvétel működik majd, azonkívül alap biztosításokkal és állampapírokkal is foglalkozunk,, de a csomagfelvétel is elérhető lesz itt Jaminában – részletezte Várszeginé Viczián Zita, a Leveles Tészta Posta és Pékség postaügyi ügyintézője. 

A postai szolgáltatások mellett a cég ügyvezetője úgy döntött, hogy mivel a környékben nincs pékség, ezért friss, vidékies, házias stílusú péksüteményeket is árul majd a hónap közepétől. A pékség hétköznapokon reggel 6 és este 6 között, valamint szombaton is nyitva tart.

A 2022. végi országos bezárásokat követően a Magyar Posta Zrt. meghirdette a postapartneri programot. Ádám Pál önkormányzati képviselő ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy számos vállalkozást megkeresett a választókerületében, de gazdaságilag nem voltak kedvezőek a számok.

– A régi posta épületébe próbáltunk meg olyan vállalkozást keresni, ami rentábilis lesz és üzemeltetésben megvalósítható. Nagy Barbarával és a Vidék Édes Aranya Kft-vel sikerült üzletet kötnünk, melynek részeként egy pékség megnyitása mellett a postát is üzemeltetik – mondta el Ádám Pál.

Arról már Herczeg Tamás országgyűlési képviselő beszélt, hogy az állami céggel történt egyeztetések alapján Békéscsabán országos szinten is kimagaslóan sok vállalkozás érdeklődött a lehetőség iránt.

– A Magyar Posta Zrt. nyílt pályázat keretei között kereste azokat az üzleti partnereket, amelyek alkalmasak arra, hogy a postai szolgáltatásokat biztosítsák. Jaminában elindult a szolgáltatás, és azt reméljük, hogy ebben a hónapban még indul egy helyszínen, majd májusban és júniusban is további helyszíneken nyílik újra posta vagy lesz újra postai szolgáltatás – tájékoztatott Herczeg Tamás

A következő hetekben Gerlán, Mezőmegyeren és a Lencsési lakótelepen is újra kinyithatnak a posták, amelyek széles szolgáltatási körrel várják majd a környékben élőket.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Együk színesre az agyunkat, testünket és a lelkünket – színek a tányéron

A mentális és fizikai egészségre mindig vigyázni kell. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre van hatással az, amit elfogyasztunk. Kicsi gyerekként, amikor az emberről a szülei féltőn gondoskodnak és ráripakodnak egy kevésbé kedvelt étel elfogyasztásánál azzal, hogy "nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert jó!", szenvedésnek élhetjük meg a színes étrendet. Fiatal felnőttként az ember rájön, nagy érték volt ez a gondoskodás.
2024. május 20. 15:11
FEL