Kedden nyit a Lencsési Postapont – 16 ezer embernek jelent ez könnyebbséget

2024. május 13. 14:53 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A jaminai és gerlai postapont után a Lencsési lakótelepen is újra elérhetőek lesznek a postai szolgáltatások kedden délelőttől. A Lencsési úton található vegyesboltban ezentúl két postaablakkal várják a lakótelep, a Keleti kertek és Fényes városrészek lakóit.

2022 végén a Magyar Posta hat szolgáltatási helyet szüntetett meg Békéscsabán, közte a Lencsési lakótelepi postát. Kedden 11 órától a szolgáltatás újból elérhető lesz a városrészben, mivel egy helyi vállalkozás szerződést kötött a postapartneri programban, hasonlóan a jaminai és a gerlai postai szolgáltatások újraindításához.

– Itt is lesz lehetőség levelet átvenni vagy feladni, ez pedig nekünk itt, a Lencsésin élőknek, kertvárosi lakóknak óriási könnyítés lesz, mert órákban mérhető a spórolási idő – emelte ki Csányi Illés önkormányzati képviselő.

A Lencsési Postaponton minden szolgáltatást biztosítanak, amely a központi postán is elérhető, így a levélfeladás és csekkbefizetés mellett például az ajánlott küldemények felvétele, a csomagküldés és -felvétel, sőt, még a nyugdíjfelvétel is biztosított lesz.

A postai szolgáltatás újraindításáról szóló hétfői tájékoztatón Békéscsaba polgármestere kiemelte, hogy a cégnek komoly feltételrendszernek kellett megfelelnie a szerződés aláírása előtt. A városvezető hozzátette: az önkormányzat is megvizsgálta a vállalkozást, majd polgármesterként kiadta a támogatói véleményt. 

– Egy rutinos, tapasztalt kiskereskedelmi vállalkozásról van szó. A cég már régóta működik itt, a Lencsési lakótelepen, sokan ismerik őket, és most is azt láttuk, hogy a tárgyi feltételek és a személyi háttér megteremtése nagyon bonyolult feladat volt. Körülbelül 16 ezer ember életét könnyíti meg, hogy a városközpont helyett itt a Lencsési lakótelepen is elérhető a postai szolgáltatások szinte teljes köre – hangsúlyozta Szarvas Péter.

Újságírói kérdésre válaszolva a polgármester leszögezte: az önkormányzati tulajdonú régi posta épületére más jellegű hasznosítási lehetőséget keresnek.

A tájékoztatón Varga Tamás alpolgármester köszönetét fejezte ki a postapontot üzemeltető cég vezetője felé, mivel mint mondta, a folyamat során mindvégig kreatívan tudtak együttműködni a szolgáltatás elindítása érdekében.

– A posta bezárása nagy felháborodást keltett a városrész lakói körében, és mint itt működő vállalkozás, mi is megéreztük a hiányát, ezért gondolkodtunk el ezen a lehetőségen. A Pietro ABC beletartozik a Lencsési arculatába, többszörösen megfontoltuk ezt a döntést, mivel a posta üzemeltetése kapcsán nem nyereséges vállalkozásról beszélünk, viszont vevőcsalogatónak jól jöhet a cégnek, ezért átgondoltuk és belevágtunk – mondta el a Kenyér Trade Kft. ügyvezetője. Gurszki Tibor hozzátette: alkalmazottai elvégezték az előírt tanfolyamot, illetve egy alkalmazottat is felvettek, aki már 30 éve postán dolgozik és postafőnökként az anyavállalattal tartja majd a kapcsolatot.

A hétfői tájékoztatón elhangzott: közel állnak a tárgyalások, hogy Mezőmegyeren egy vállalkozó hasonló formában júniusban újra indítsa a postai szolgáltatást, ugyanakkor a Kazinczy lakótelepen még egy vállalkozás sem vállalta a postapont üzemeltetését.

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL