Újra legyőzte a koronavírus az Előre NKSE-t - Két mérkőzést is halasztanak

2021. február 4. 08:32 | Hidvégi Dávid

Tovább nehezedik a női kézilabda NB I-ben szereplő Békéscsabai Előre NKSE helyzete, ugyanis a sorozatos vereségek után most kényszerpihenőre kell vonulniuk. Az elmúlt bő egy hét alatt több alkalommal is pozitív koronavírus-teszt eredmények születtek, amely következtében kevés bevethető játékosa maradt az együttesnek.

Az NB I-ben nulla ponttal utolsó helyen álló Békéscsabai Előre NKSE-n ősszel már egyszer átment a koronavírus-járvány, akkor több mérkőzése is elmaradt a csapatnak a bajnokságban. A liláknak időközben volt sikerélményük, hiszen tovább jutottak a Magyar Kupában. December óta úgy tűnt, hogy a csapat gond nélkül tudja lejátszani a mérkőzéseit, de fertőzés közbeszólt. Az együttes a múlt héten számolt be 5 fertőzött játékosról, akik egy ideig nem állhatnak a klub rendelkezésére.

A klub szerda este közleményt adott ki a Facebook oldalán, amelyben azt írja, hogy a hétvégén egy újabb pozitív PCR teszt született. A kontaktkutatás elvégzését követően a hatóságok a járványügyi szabályok értelmében 6 első osztályú versenyengedéllyel rendelkező sportoló, valamint 2 edző számára 10 napos járványügyi elkülönítést írtak elő, amely 2021. február 07-én, 24:00 órakor jár le.


A szűk keret nem elegendő a mérkőzések abszolválására

Jelen pillanatban a csapat 25 fős keretében mindössze 11 olyan sportoló található, akik nincsenek karanténban, és emellett első osztályú versenyengedéllyel, valamint érvényes sportorvosi engedéllyel is rendelkeznek. A 11 sportoló között van Borgyos Panna is, aki azonban keresztszalag sérülését követően jelenleg a rehabilitációját végzi. A karanténban lévő játékosok mellett több, a fertőzésen a közelmúltban átesett sportoló még nem kapta vissza a sportorvosi engedélyét, így az Előre NKSE jelenleg 10 játékost tudna nevezni egy bajnoki találkozóra. Mindez azt jelenti, hogy a 7 kezdő játékosa mellett csupán 3 cseréje lenne a következő mérkőzésen, ami nem teszi lehetővé annak lejátszását.

A hatályban lévő versenykiírás kimondja, hogy halasztható a mérkőzés, ha az egyik, vagy mindkét csapatnak nincs legalább 12 karanténban nem lévő, NB I-es versenyengedéllyel és érvényes sportorvosi engedéllyel rendelkező játékosa. A Békéscsabai Előre NKSE a fenti passzusra hivatkozva kérte a 2021. február 07-i Érd elleni, valamint a február 13-i Szombathely elleni bajnoki mérkőzésének az elhalasztását. A Magyar Kézilabda Szövetség Versenybizottsága a kialakult helyzetben mindkét halasztást engedélyezte, a találkozókat várhatóan március első felében pótolják a csapatok. A Szombathely elleni találkozó hazai lett volna, ezért a 7.Tv és a behir.hu betervezett élő közvetítése is elmarad.


Súlyos szövődmény is volt

Az Előre NKSE egyik játékosa kórházi kezelésre szorult a koronavírus fertőzés szövődményeként, állapota szerencsére sokat javult, immár otthonában gyógyul tovább. A fertőzésen közelmúltban átesett játékosok a karantén elhagyását követően néhány napig enyhe lefolyású utóhatásokat észleltek, a szükséges vizsgálatok elvégzése esetükben folyamatban van. Az Előre NKSE számára jelen helyzetben a legfontosabb a sportolók egészsége. Az elmúlt időszak eseményei is azt igazolták, hogy a fertőzésből felgyógyulva, a folyamatos orvosi ellenőrzés ellenére, hetekkel később is felmerülhet a vírus utóhatása, szövődménye, nem lehet tehát értelmetlenül siettetni az érintettek visszatérését - fogalmaznak. 

 

Tovább nehezedik az Előre NKSE helyzete Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE csapatánál a hétvégén elvégzett PCR...

Közzétette: Békéscsabai Előre NKSE – 2021. február 3., szerda

További programok »

FEL