Kézilabda: Pozitív teszteredmény a csabaiaknál, elmarad a fehérvári mérkőzés

2020. október 13. 13:34 | behir

A hétfőn elvégzett kötelező koronavírus-tesztelés pozitív eredményt hozott az Előre NKSE egyik játékosánál, így a keret, valamint a szakmai stáb tagjaira tíznapos járványügyi megfigyelés vár. A pozitív eredményt produkáló játékos teljesen tünetmentes, a többi sportoló, valamint stábtag teszteredménye egyaránt negatív lett.

A teszteredmények reggeli megérkezését követően az érintettek azonnal önkéntes karanténba vonultak. A klub jelentette az esetet a szövetség, valamint az illetékes hatóságok felé is, akik jelezték, hogy járványügyi megfigyelés alá kerül a csapat - írja az egyesület közleménye. 

A tíznapos hatósági karantén október 22-én jár le, majd a szabályok értelmében az ezt követő 8. napon lehet mérkőzést játszani, így októberben már nem szerepelhet bajnoki találkozón az együttes.

Ennek megfelelően nem rendezik meg a csapat kedd esti Alba Fehérvár KC elleni találkozóját. Az október 17-i, Érd elleni idegenbeli bajnoki találkozó egyébként is elmaradt volna, hiszen az érdi csapatban is van igazoltan koronavírusos fertőzött, de kérdéses volt a Szombathely elleni hazai mérkőzés megrendezése is, mert még a Vas megyei csapat is járványügyi megfigyelés alatt áll.

 

FEL