Kézilabda: A Győr 10-0-val megkapta a Csaba elleni mérkőzést

2020. november 28. 12:26 | behir

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) versenybizottsága 10–0-s gólkülönbséggel a Győri Audi ETO KC javára ítélte a két pontot a Békéscsabával szemben elmaradt NB I-es mérkőzés ügyében.

A szövetség az eredeti tervek szerint szeptember 8-ra írta ki a találkozót, amelyet végül a csapatok nem játszottak le. A Békéscsaba egyik, a meccsre a csapattársaival együtt elutazó játékosánál felvetődött a koronavírus-fertőzés gyanúja. A teszt eredménye nem érkezett meg az összecsapás tervezett kezdési időpontjáig, így a találkozó elmaradt. Két nappal később kiderült, hogy a meg nem nevezett sportoló mintája negatív lett.

- Az MKSZ etikai és fegyelmi bizottsága megállapította, hogy a mérkőzés elmaradása a Békéscsabai ENKSE mulasztása miatt következett be. Az elsőfokú határozatot a Békéscsabai ENKSE nem fellebbezte meg, így az jogerőssé vált. A kézilabdázás szabálykönyve szerint elmaradt mérkőzés esetén az eljáró versenybizottságnak meg kell vizsgálni a felelősség kérdését, és a döntésnél a vétlen csapat semmiképpen sem szenvedhet hátrányt. A bizottság úgy ítéli meg, hogy a Győri ETO KC mint vétlen csapat a bajnokság során elhalasztott mérkőzések magas száma miatt akkor nem kerül hátrányba, ha nem kötelezi a bizottság a mérkőzés újrajátszására – olvasható a Magyar Kézilabda Szövetség klubokhoz eljuttatott határozatában.

 

Forrás: Nemzeti Sport Online

 

FEL