Előre NKSE: Nem volt teszteredmény, nincs protokoll a kérdéses esetekre

2020. szeptember 8. 21:31 | behir

Mint arról korábban beszámoltunk, elmaradt a Békéscsabai Előre NKSE Győri Audi ETO KC elleni mérkőzése a női kézilabda NB I-ben. A klub hivatalos közösségi oldalán tett közleményt a mérkőzéssel kapcsolatban. A közleményt változtatás nélkül közöljük.

"Csapatunk egyik játékosa a múlt hét pénteken, utazás közben enyhe tünetet mutatott, rövid időre belázasodott, így a csapatorvos és az MKSZ ajánlásának megfelelően nem lépett pályára a Boglári Akadémia-SZISE elleni bajnoki mérkőzésen. Az Előre NKSE az esetet azonnal jelentette a Szövetség felé, a sportoló azonnal orvosi vizsgálaton vett részt, és őt a vonatkozó szabályzatok figyelembevételével a legrövidebb időn belül PCR tesztre küldtük, annak ellenére, hogy az első orvosi ellenőrzés nem valószínűsítette a koronavírus fertőzést. A játékos és a csapat többi tagja azóta is teljesen tünetmentes. Az előzetes információk szerint a tesztet elvégző szolgáltató a mai napon délelőttre várta a laborból a leletet, de az a mérkőzés kezdetéig sajnos nem érkezett meg. Klubunk az érintett sportolót egyébként nem nevezte a mérkőzésre.

Egyesületünk igyekezve felelősségteljesen és sportszerűen eljárni - folyamatosan egyeztetve a tesztet végző szolgáltatóval - hivatalosan jelezte az ügyet a Magyar Kézilabda Szövetségnek, illetőleg a hazai csapatnak. A csapat a bajnoki mérkőzésre jóhiszeműen elutazott, hiszen pozitív teszteredmény hiányában a találkozót meg kell rendezni, arra nincs protokoll, hogy kérdéses esetben mit kell tenni.

Mivel a teszt kiértékelése a kezdésig sem érkezett meg, a biztos eredmény nélkül az Előre NKSE nem vállalta a kockázatot, már a bemelegítést sem kezdte el, végül pedig nem lépett pályára, hiszen az egészség a legfontosabb.

Egyesületünk természetesen nyitott a mérkőzés későbbi pótlására is, hogy minden találkozó a pályán elért eredménnyel szerepeljen a tabellán."

 

További programok »

Sport

FEL