Kézilabda: A szezon egyik legnehezebb meccse vár a csabai együttesre

2022. december 7. 09:18 | Kovács Dávid

Hétközi összecsapással folytatja bajnoki szereplését a Békéscsabai Előre NKSE! Papp Bálint együttese az 5-szörös Bajnokok Ligája-győztes és 16-szoros magyar bajnok Győri Audi ETO KC otthonában lép pályára szerdán a női kézilabda NB I 6. fordulójában.

A csabaiak a női Európa-bajnokság miatti másfél hónapos szünetben a jobb bajnoki szereplés reményében készültek a folytatásra, felkészülési mérkőzéseken is pályára léptek, majd a Magyar Kupában bravúros továbbjutást harcoltak ki a Kisvárda ellen. Utóbbi ugyan biztató lehet a jövőre nézve, de a Győr a toronymagas esélyes a szerdai összecsapáson.

– A bajnokság egyik legjobb csapatához utazunk, mindent megteszünk azért, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki ebből a meccsből. Próbáljuk a tempójukat tartani és védekezésben pedig megakadályozni a gyors góljaikat – fogalmazott Andróczki Flóra, a csabaiak szélsője.

A győriek a bajnokságban nyolcból nyolc mérkőzést nyertek, a Bajnokok Ligájában ugyan már egy vereséget szenvedtek, de így is vezetik a csoportjukat. A Békéscsaba viszont nem kezdte jól a szezont, az első öt találkozón nem sikerült a pontszerzés, ráadásul ezúttal a címvédő otthonában kell pályára lépni, ahol Papp Bálint vezetőedző szerint inkább a tapasztalatszerzés lehet a cél.

– A Győr a világ egyik legjobb csapata, a világ legjobb kézilabdázói alkotják a keretüket. Úgy gondolom, hogy ezen a mérkőzésen a játék minden elemében csak tanulni lehet, felszabadultan kell játszani, mindent elkövetni annak érdekében, hogy a lányok megmutassák, hogy mire képesek a világ legjobbjai ellen – elemzett a szakvezető.

A Győr-Békéscsaba bajnoki mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik az Audi Arénában.

További programok »

FEL