Kézilabda: Siófokon folytatja a bajnokságot a Békéscsaba

2023. január 30. 18:56 | Papp Ádám Sándor

A 6. helyezett Siófok otthonában folytatja a női kézilabda NB I küzdelmeit a Békéscsabai Előre NKSE kedden. A csabai kézilabdázók 12 fordulót követően az első osztály utolsó előtti pozícióját foglalják el.

A Békéscsabai Előre NKSE legutóbb múlt héten csütörtökön a nagy rivális Debrecen otthonában lépett pályára. A kelet-magyarországi rangadó első félidejében négy góllal vezetett a házigazda, amelyet a végére megduplázott, így a Debrecen 30:22-re diadalmaskodott. A csabai kézilabdázók a keddi, hétközi fordulón a Siófok otthonába látogatnak, ahol javíthatnak mérlegükön és megszerezhetik első bajnoki pontjukat 2023-ban.

– A Siófok egy gyors játékot játszó csapat, amely erős védekezéssel tartja alacsony gólszám alatt az ellenfeleket. Fontos lesz, hogy mi is a gyors játékunkat erősítsük, valamint a védőfal és a kapus közötti összhang ezen a mérkőzésen – fogalmazott Andróczki Flóra.

Papp Bálint együttese 12 fordulót követően az első osztály utolsó előtti helyén áll. A Siófok hat győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel a 6. pozíciót foglalja el a tabellán.

– Tudjuk, hogy a Siófokba több visszatérő játékos is van már, kettős terhelésben vesznek részt ők is ebben az évben. Rapszodikus, ahogy játszanak: van, amikor nagyon jól kézilabdáznak, de vannak gyengébb mérkőzéseik is. Ennek ellenére azt gondolom, hogy ők hazai pályán olyan minőséget képviselnek, amely az Európa-ligában is győzelmet jelenthet. Nem feltartott kézzel utazunk, megpróbálunk a tőlünk telhető legtöbbet kihozni a mérkőzésből – emelte ki a vezetőedző.

A Siófoki KC – Békéscsabai Előre NKSE első osztályú bajnoki mérkőzés kedden 18 órától kezdődik.

További programok »

Sport

FEL