Kézilabda: Szombaton már megszerezheti az aranyérmet a Békéscsaba

2022. május 6. 08:18 | Papp Ádám Sándor

A Pénzügyőr otthonában folytatja a női kézilabda NB I/B felsőházi rájátszását a Békéscsabai Előre NKSE. A csabai lányok a Kozármisleny elleni sikerükkel feljutottak az élvonalba, egy újabb győzelemmel pedig bebiztosíthatják első helyüket a másodosztályban.

A Békéscsaba legutóbb a Kozármisleny ellen lépett pályára hazai környezetben. Papp Bálint együttese 25:23-as sikert aratott, ami azt jelentette, hogy a 2022/23-as idényben ismét az első osztályban szerepelhet. A bajnokságnak azonban még nincs vége, a csapat szombaton a Pénzügyőr otthonában lép pályára, és győzelme esetén megszerezheti az aranyérmet az NB I/B-ben.

– Mindenképpen ugyanaz a csapategység kell, elszántság és motiváció, mint amit az eddigi mérkőzéseken produkált a csapat. Rendkívül különleges időpontban kezdődik az összecsapás, a délelőtt 11-es kezdés nem szokványos, de ehhez kell most alkalmazkodnunk, és mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy ezt is megoldjuk. Bízom benne, hogy a csapat egységes lesz és ha stabil a védekezésünk, akkor tudunk nyerni – fogalmazott Papp Bálint vezetőedző.

A két együttes legutóbb március 26-án Békéscsabán találkozott, akkor a lilák kiütéses, 15 gólos győzelmet arattak.

– Egy teljesen más mérkőzésre számítok. Fontos lesz, hogy az elejétől a végéig mi uraljuk az összecsapást, és ugyanúgy koncentráljunk, mint eddig. Nem a megszokott időpontban lesz a mérkőzés, fontos arra is felkészülnünk, de mindent megteszünk azért, hogy győzelem legyen a vége – hangsúlyozta Andróczki Flóra.

A Pénzügyőr SE – Békéscsabai Előre NKSE másodosztályú mérkőzés szombaton 11 órától kezdődik Budapesten.

További programok »

Sport

Óriási bravúr! Az Előre NKSE idegenben győzte le az El-ben szereplő Siófokot

A 6. helyezett Siófok otthonában folytatta a női kézilabda NB I küzdelmeit a 12 fordulót követően utolsó előtti pozíciót elfoglaló Békéscsabai Előre NKSE kedden. A viharsarki együttes óriásit ment, hiszen a Mosonmagyaróvár ellen aratott siker után, immáron másodjára győzött le egy Európa-ligában szereplő együttest, ráadásul ez volt az első idegenbeli diadala ebben az első osztályú szezonban.
2023. január 31. 20:09
FEL