Nem sikerült győzelemmel búcsúznia a Békéscsabának a Siófok ellen

2023. május 25. 21:40 | Hidvégi Dávid

A Siófok KC ellen, hazai pályán zárta a szezont a Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I 26. fordulójában. A lila-fehéreknek már nem volt tét a találkozón, hiszen eldőlt, hogy a következő idényben is az első osztályban játszhat, ezzel szemben a Balaton-partiak az 5. hely megőrzéséért léptek pályára.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–Siófok KC 30–32 (13–16)
Kézilabda NB I-es női mérkőzés. Békéscsaba, 500 néző. Vezette: Hargitai Gábor, Markó Gábor.
Békéscsaba: Razum – Andróczki, M. LANISZTANIN 9 (4), Giricz 3, Gyimesi 3, Vámosi 3, Hajtai 4. Csere: Gadányi, Szabó D. (kapusok), TERMÁNY 4, Bucsi 1, Bencsik, Zsemberi 1, Török F., Horváth G. 2. Vezetőedző: Farkas József.
Siófok: Herczeg – SUCH 6, Kajdon, MILOSAVLJEVIC 6, DEBRECZENI-KLIVINYI 9, Sirián, MAVSAR 8 (2). Csere: Csapó (kapus), N'Diaye 3, Abdourahim, Juhász, Lakatos, Török L. Vezetőedző: Uros Bregar.
Kiállítások: 0, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 4/2.

 

A mérkőzés előtt köszöntetet nyilvánítottak Tóth Jánosnak, a Békéscsabai Előre NKSE csapatorvosának, aki a szezon végén nyugdíjba vonul.

 

 

Farkas József csapatában több hiányzó is volt, hiszen Kiss-Walfish Mercédesz, Mayer Szabina, Borbély Márta és Kukely Klára sem került be a meccskeretbe, utóbbi játékost nem rég műtötték meg. A két csapat első mérkőzésén januárban a Békéscsaba győzött idegenben 29-27 arányban. A találkozó első gólját a fehér-fekete mezben pályára lépő vendég együttes szerezte az 1. percben Dejana Milosavljevic révén. A Békéscsaba büntetőből egyenlített a 3. percben, Marija Lanistanin volt eredményes. A Csaba először a 7. percben vette át a vezetést Giricz Laura góljával, (3-2). Később bebizonyosodott, hogy az Előre ekkor vezetett először és utoljára a mérkőzésen. A Siófok negyedóra játék után már három góllal vezetett, ekkor a csabai nevelésű Such Nelli volt eredményes, (5-8). A 18. percben már öt góllal vezetett az SKC, ekkor Milosavljevic talált be, (7-11). Farkas József csapata azonban nem adta fel, jól megszervezett védekezéssel és támadásokkal a 24. percben Horváth Grtéa találatával felzárkózott egy gólos hátrányba, (12-13). A csabaiaknak félidő hajrájában nem sikerült kiegyenlíteniük, végül három gólos hátránnyal, 13-16-os állásnál mentek szünetre.

 

A második félidőben is a Siófok irányított

A második játékrészt a Békéscsaba kezdte, Lanistanin lövését még védte a szünetben beálló Csapó Kincső, az ismétlésből Giricz eredményes volt, ezzel a hazai csapat felzárkózott két gólra. (14-16). A következő öt perc viszont a Siófoké volt, öt gólos előnyhöz jutott, (15-20). A 39. percben ismét két gólra zárkózott az Előre, (19-21). A pályán sportszerű küzdelem zajlott, az első kettő perces kiállítást a 40. percben jegyezhettük fel, amikor Lakatos Lilit küldték le pihenni a játékvezetők. A lilák nem tudták kihasználni az emberelőnyt, a játék hátralevő részében pedig már nem jutottak el az esetleges egyenlítésig. A Balaton-partiak az 55. percben megszerezték a 30. góljukat Debreczeni-Klivinyi Kinga révén, ráadésul ekkor hat találat volt a különbség a két csapat között, (24-30).

 

(Fotó: Such Tamás)

 

A viharsarkiak végül sokat küzdtöttek azért, hogy felzárkózzanak és elérjék a 30 gólt. Az utolsó percben Giricz és Hajtai Vanessza is betalált, a meccsvégét jelző dudaszó, így 30-32-es vendég vezetésnél szólalt meg. A Siófok a győzelmével végül bebiztosította az 5. helyet a bajnokságban, míg a Békéscsaba 14 ponttal a 12. helyen zárt. A Békéscsabai Előre NKSE utoljára ennél jobban csak a 2016/17-es szezonban teljesített, akkor 18 ponttal a 10. helyen végzett. Farkas József vezetőedző a sajtótájékoztató után kijelentette, hogy csupán három mérkőzésre szólt a megbízatása és bár tetszik számára a csabai közeg már korábban elígérkezett máshova a következő szezonra, így nem marad. A klub hamarosan megteszi a bejelentést a következő vezetőedző kilétéről.

 

Galéria

További programok »

Sport

FEL