Kézilabda: Ötgólos félidei vezetés után vesztett Érden a Békéscsaba

2021. március 24. 18:03 | Hidvégi Dávid

A 10. helyezett Érd otthonában folytatta a női kézilabda NB I küzdelmeit a Békéscsabai Előre NKSE. A csabaiak ugyan öt góllal vezettek a félidőben, végül elvesztették a találkozót.

K&H női kézilabda liga, 10. forduló
ÉRD-EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE 33–30 (11–16)
Érd, zárt kapuk mögött. Vezette: Medve Róbert, Südi Péter.

Érd: Györkös – Fekete 2, Kopecz 11, Kiss-Walfisch 8, Horváth, Paróczy 2, Király, Csere: Győrffy (kapus), Mód 8, Sztankovics 2. Vezetőedző: Horváth Roland

Békéscsaba: Mistina – Andróczki 3, Iván 8, Radojevic 6, Agbaba 4, Mitrovic, Szabó P. 2, Csere: Szabó Panna (kapus), Giricz, Török 2, Petika 1, Kukely A. 4, Vezetődző: Vida Gergő.

Kiállítások: 3, ill. 5 perc. Hétméteresek: 7/4, ill. 5/4

A 10. fordulóból elhalasztott mérkőzését pótolta szerda délután az Érd és a Békéscsabai Előre NKSE. A két együttes legutóbb február 16-án találkozott egymással, a Magyar Kupa 4. fordulójában. A mérkőzés 34:28-as érdi győzelemmel ért véget. A Békéscsaba Előre NKSE az utolsó, kiesést jelentő 14. helyről várt az összecsapást, mindössze 3 pontot gyűjtött a szezonban. Vida Gergő együttese ennek ellenére jó formában érkezett a mérkőzésre, hiszen az előző játéknapon 23–20 győzte le a Szombathelyt.

A találkozó első gólját a fekete-narancssárga mezben pályára lépő Érd szerezte meg Paróczy Sára révén a 3. percben. Nem sokkal később Andróczki Flóra egyenlített (1–1). Az 5. percben a Békéscsaba átvette a vezetést Tamara Radojevic révén. Kiss-Walfisch Mercédesz még egyenlíteni tudott (2–2), majd innen az Előre átvette a mérkőzés irányítását és a következő tíz percben folyamatosan három góllal vezetett. A 21. percben az érdiek edzője, a korábbi csabai szakvezető Horváth Roland időt kért, miután stabilizálódni látszott a csabaiak vezetése, ekkor 11–8 volt az állás a vendégcsapat javára. A 22. percben Iván Emese már az ötödik gólját szerezte meg és négy gólra növelte csapata előnyét. A 23. percben az ötgólos vezetésért támadott az Előre NKSE, azonban Györkös Rebeka nagyot védett. A félidő végére meglett a Békéscsaba ötgólos előnye, Tamara Radojevic találatával 16–11-es vendégvezetéssel mentek szünetre a csapatok.

 

Teljesen felcserélődtek az erőviszonyok a 2. félidőben

 

A második félidőt az Érd kezdte jobban, előbb Sztankovics Réka lerohanásból, majd Kopecz Barbara átlövésből volt eredményes, a másik oldalon Jelena Agbaba talált be először (13–17). A Békéscsaba fejben bent maradt az öltözőben, az ellenfél feljött két gólra, ezért 15–17-es állásnál Vida Gergő időt kért. A vendég vezetőedző húzása nem vált be, az Érd hamarosan feljött egy gólra (17–18). A Békéscsaba emberhátrányba került, amit kihasználva a 38. percben a hazaiak egyenlítettek (18–18). A támadásoknál rendre hibáztak a vendégek, Ivana Mitrovic sem tudott betalálni, az Érd pedig ezt kihasználva megszerezte a vezetést Mód Noéminak köszönhetően (19–18). A lilák szakvezetője 8 perc 52 másodperc után a második, egyben utolsó idejét is kikérte a második félidőben. Az Előre hétméteresből egyenlíthetett volna, de Radojevic kihagyta a büntetőt. Hamarosan már két góllal vezettek a hazaiak, Győrffy Alexandra pedig mindent bevetett, hogy a vendégek ne találjanak a kapujába. A gólok jöttek mindkét oldalon, az 50. percben 24–23 volt az állás. Ekkor Horváth Roland is kikérte az első idejét a második félidőben. A korábbi csabai játékosok brillíroztak: Kopecz hamarosan megszerezte a tizedik gólját, majd Kiss-Walfisch is eredményes volt (28–25).

 

Elmaradt az igazán szoros végjáték

 

Az utolsó 5 percbe 29–27-es hazai vezetéssel fordultak a csapatok. Ugyan jöttek a csabai találatok, de a viharsarkiak már nem tudtak egyenlíteni. Az 59. percben Iván Emese találatával a Békéscsaba feljött egy gólra, ekkor Horváth mester ismét időt kért (31–30). Az utolsó három perc sem alakult jól a lilák számára, Mód és Kiss-Walfisch további két gólt biggyesztett az érdiek neve mellé, így a hazaiak 33–30-ra megnyerték a találkozót. Az első osztályú tagság megőrzése miatt fontos győzelmet szalasztott el Vida Gergő együttese, ráadásul szombaton az Érdnél is erősebb játékerőt képviselő Debrecen látogat a Viharsarokba.

További programok »

Sport

Cirkuszban is bombasztikus teljesítmény – ilyenek a csabai légtornászok

Az ALEhopp AirBorn CircusFest egy légtorna verseny, melyet a Richter Safari Park területén található cirkuszsátorban rendeztek meg hétvégén, immár másodjára. Szombatról egy, vasárnapról három aranyat hoztak a Sportolj Békés Megye SE lég-lányai, de a többi színesfém is helyet kapott a nyakakban.
16:08
FEL