10 gólos győzelem – A Békéscsaba nyerte a tornát

2020. augusztus 15. 15:22 | Hidvégi Dávid

Szombaton az Egert is legyőzte a Békéscsabai Előre NKSE, ezzel megnyerte a hazai rendezésű Bia-Sport Kupát. Erre az összecsapásra valamivel többen látogattak ki, az Evangélikus Sportcsarnok parkolója és a lelátója is teljesen megtelt.

Csütörtökön a Boglári Akadémia-SZISE csapatát győzte le a Békéscsaba a 29-23-ra, szombaton pedig tíz gólos győzelmet aratott az NB I/B-s egri Eszterházy SC ellen. A Bia-Sport Kupát a csabaiak szervezték, az újabb győzelemmel pedig behúzták a tornát.

A nyáron a Győri Audi ETO utánpótlásából szerződtetett Andróczki Flóra a mérkőzés után úgy fogalmazott, hogy egy nagyon intenzív meccset játszottak, amelynek az elejét fásultan kezdték, de a végére belerázódtak. A 19 esztendős játékos hozzátette: az eredményt a védekezésüknek köszönhetik, amely a második félidőre teljesen összeállt.

– Az eredmény annak is betudható, hogy a csütörtöki meccs után rögtön volt egy edzésünk, amelyen gyakoroltunk és kijavítottuk a hibáinkat. Védekezésben lemaradtunk, a támadásainkat rosszul kezdtük. Természetesen még mindig vannak hibák, de azért játszunk minél több edzőmérkőzést, hogy ezeket kijavítsuk szeptemberre. Kellett a lelkünknek ez a győzelem, de eleve úgy készültünk, hogy nyerni szeretnénk – mondta a pálya jobb oldalán bevethető játékos.

 

 

Az Előre NKSE vezetőedzője arról beszélt, hogy a játék sebessége gyorsabb volt a csütörtöki meccshez képest, de ebben segítette a csapatokat a hűvösebb csarnok is. Vida Gergő kiemelte: nagyon hasznos mérkőzésen vannak túl, mivel az Eger egy összeszokott, ügyes és kellemetlen ellenfél. Ez abból is látszott, hogy az Eszterházy megnehezítette pénteken a Boglári Akadémia-SZISE dolgát is, ami a NEKA együttese – tette hozzá.

– Arra készültünk, hogy egy nehéz meccs lesz, az is volt. A második félidő elején jól összeállt a védekezésünk, könnyű gólokat tudtunk szerezni, a végén pedig ez jelentette a különbséget a két csapat között. Az igazi erőfelmérő jövőhéten lesz, de kezdetnek jó volt ez a torna, látom a fejlődést. Egyre több gólt szerzünk lerohanásból, a védekezésünk is stabilnak látszik. Összeszokottabbak annál már a játékosok, mint az elején. Bizakodó vagyok és remélem a rajtra teljesen készen leszünk – értékelt a vezetőedző.

 

Galéria

 

Sport

FEL