Hatgólos győzelemmel kezdett a Békéscsaba a közvetlen riválisa ellen – galéria

2020. augusztus 13. 19:01 | Hidvégi Dávid

Ezen a héten a Békéscsabai Előre NKSE három csapatos tornán vesz részt hazai környezetben, az Evangélikus Sportcsarnokban. A lilák szépszámú közönség előtt, könnyedén nyertek a nyitányon.

Az ezúttal fehér mezben játszó Békéscsaba csütörtökön késő délután rögtön az NB I-es közvetlen bajnoki riválisát fogadta az ideiglenes hazai pályáján, az Evangélikus Sportcsarnokban, ahol 29-23-as győzelmet aratott a Boglári Akadémia-SZISE csapatával szemben. A csabaiak ősszel visszatérnek a Városi Sportcsarnokba, amint a kivitelezők végeznek annak felújításával. A csabaiak mostani ellenfele már tavaly is szerepelt a pontvadászatban, de nyáron teljesen átalakult.

A Boglári Akadémia-SZISE a Magyar Kézilabda Akadémia és a Szent István SE közös együttese. A két klub májusban jelentette be, hogy stratégiai együttműködést köt, így a következő idényben az előző, végeredmény nélkül lezárt bajnokságban az NB I-ben kieső helyen álló SZISE, valamint az NB I/B-ben feljutó helyen álló NEKA közös együttessel szerepel. A szerződés értelmében a Szent István SE a versenyeztetésért, a NEKA a képzésért felelős. A Boglári Akadémia-SZISE név onnan ered, hogy az akadémia központja Balatonbogláron van.

 

Így látták a nyitó meccset a hazaiak

A csabaiak nyáron visszatérő kapusa úgy fogalmazott, hogy nagyon jó volt újra nézők előtt játszani, hiszen erre korábban hónapokig nem volt lehetőségük. Mistina Kitty hangsúlyozta: a győzelem ellenére ez csak egy felkészülési torna volt, egyelőre még "tesztelik" magukat, ugyanakkor szerinte nagyon jól működött a védekezésük és a támadásokat is megoldották kisebb-nagyobb hibákkal.

– Lehetett volna jobb is a védési arányom, de nagyon jól védekeztek előttem a lányok, jó támpontokat adtak, így jó pár védésem volt. Az Eger ellen is szeretnénk majd nyerni, de mivel ők fel szeretnének jutni az első osztályba, ezért hajtós csapatra számítunk, amely végigküzdi a szombati meccset. Sokat futnak majd, ezért ugyanilyen elánnal kell védekeznünk és hajtanunk ellenük a mérkőzés során – emelte ki.

 

 

Az Előre vezetőedzője az értékelésében már arról beszélt, hogy szerinte nem volt magas színvonalú a mérkőzés, de minden bizonnyal a nagy meleg is rányomta a bélyegét a játék sebességére. Vida Gergő elmondta, hogy a védekezésük egészen jól működött, a 23 kapott gól elfogadható, annál is inkább, mert ezúttal a kapusteljesítmény is kiemelkedő volt.

– Egyelőre következtetéseket nem szabad levonni. Nem lehet tudni, hogy ki hogyan készül a bajnokságra, hiszen mindenki a felkészülés más fázisában van. A bajnoki mérkőzés teljesen más lesz, ráadásul a NEKA ellen idegenben kezdünk. A mai egy jó alap, jól küzdött a csapat és készülünk tovább a bajnoki rajtra. Az Eger ellen nagyon kemény mérkőzésünk lesz, mivel szerdán legyőzte az NB I-es Kisvárdát egy másik felkészülési meccsen. Mindenképpen egy NB I/B-s bajnok aspiránssal találkozunk szombaton, de ha már a mai meccset megnyertük, akkor a tornát is szeretnénk – fogalmazott a szakember.

A Békéscsaba szombaton 11 órától az egri Eszterházy SC-t fogadja a Bia-Sport Kupa zárómérkőzésén.

 

Galéria

További programok »

FEL