Kézilabda: Kulcsfontosságú csatával kezdi a bajnokságot a Csaba

2020. szeptember 4. 10:34 | Kovács Dávid

A Boglári Akadémia-SZISE otthonában kezdi a női kézilabda NB I idei kiírását a Békéscsabai Előre NKSE pénteken. Vida Gergő együttese jelentősen átalakított kerettel küzd majd a pontokért ebben a szezonban. A klubvezetés célkitűzése az, hogy a gárda kiharcolja a biztos bennmaradást, ehhez pedig az egyik közvetlen riválist már a szezon elején le kell győzni.

A Békéscsabai Előre NKSE felnőtt csapatának háza táján jelentős változások zajlottak az elmúlt hónapokban, új vezetőedzővel és átalakított, fiatalabb játékoskerettel vágtak neki a nyolchetes felkészülésnek. Az idény első szakasza minden csapat számára megterhelő lesz, hiszen a koronavírus miatt a hazai szövetség javaslatára összesűrítették a bajnoki fordulókat. Az együttesek a tervek szerint december végéig 19 találkozót játszanak le.

- A felkészülés jól sikerült, de a puding próbája az evés, úgyhogy pénteken a mérkőzés után derül ki, hogy valóban hogyan teljesítettünk az elmúlt hetekben. A tervezett munkát elvégeztük, kisebb-nagyobb sérülések hátráltatták a csapatot, de Ivana Mitrovic kivételével gyakorlatilag mindenki hadra fogható lesz az első összecsapáson - fogalmazott Vida Gergő vezetőedző.

Az Előre NKSE több edzőmérkőzésen és felkészülési tornán is pályára léphetett a szezon előtt. Az együttes augusztus közepén hazai körülmények között már megmérkőzött első ellenfelével, amely az élvonal legalacsonyabb átlagéletkorú gárdája lesz. Mistina Kittyék akkor hat góllal nyertek, a csabaiak kapusa szerint ez egy sokkal nehezebb összecsapás lesz.

- Futós csapat, fiatalok, szóval hajtani fognak az utolsó másodpercig. Újak az NB I-ben, szóval meg szeretnék mutatni, hogy van helyük itt, de természetesen azért megyünk oda, hogy elhozzuk a két pontot és mi is jól szeretnénk nyitni a szezont – emelte ki a Békéscsabára visszatérő hálóőr.

A mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik a Nemzeti Kézilabda Akadémia balatonboglári csarnokában. A szurkolók a legnépszerűbb videómegosztó oldalon élőben követhetik a találkozót.

 

 

További programok »

FEL