Kézilabda: Fájóan súlyos csabai vereség a balatonboglári rajton

2020. szeptember 4. 19:44 | Kovács Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE tizenegy góllal, 33-22-re kikapott idegenben a Boglári Akadémia-SZISE csapatától a női kézilabda NB I 1. fordulójában. Vida Gergő fiatal együttese nagyon sok hibával játszott az első félidőben a szintén kevés rutinnal rendelkező rivális otthonában és már 30 perc játék után kilencgólos hátrányban volt. A liláknak sok munkára van szüksége a következő hónapokban, ha ki akarják harcolni a bennmaradást az első osztályban.

A két csapat az előzetes esélyek alapján a tabella második felében harcol majd ebben a szezonban, így már a nyitó körben kulcsfontosságú mérkőzésen csaptak össze egymással. A csabaiaknál az apróbb sérülések mellett csak Ivana Mitrovic hiányzott a felkészülés alatt, az első meccsre azonban az átlövő posztra igazolt Tena Petikát sem tudta nevezni a szakmai stáb. A bogláriak egy rendkívül fiatal, a Nemzeti Kézilabda Akadémia tehetségeire épülő gárdával vágtak neki a szezonnak és így az első meccsnek is.

A találkozó elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, az 5. percben 3-3 állt az eredményjelzőn. Ezt követően azonban a hazaiak találták meg hamarabb a meccs ritmusát, villámgyorsan három góllal elléptek, majd a 12. percben Horváth Nikolett találata után már négy volt a különbség, ekkor Vida Gergő már időt is kért (9-5). A csabaiak védekezése nem áll össze, ráadásul támadásban is több rossz lövés, illetve technikai hiba csúszott közbe Vámosi Panna és Borgyos Panna révén. A félidő közepén Kajdon Blanka góljai repítették a bogláriakat, Mistina Kittyt mindössze egy védéssel a háta mögött cserélte le a csabaiak mestere. Vida Gergő hiába kért újra időt a 25. percben, a félidő hajrájában már tíz (!) gólra nőtt a differencia a csapatok között. Szabó Dóra és Csizmadia Fanni sem segített a kapuban, az Előre NSKE hálóőrei egy védést mutattak fel 30 perc alatt. A liláknak az utolsó perc jelenthetett némi reménysugarat, hiszen Jelena Agbaba és Kukely Anna találatai után a hazaiak legrutinosabb játékosát, Monori Orsolyát piros lappal kiállították a játékvezetők, így az akadémisták őt elveszítették a folytatásra.

 

Farkas Johannát (19) sem tudták tartani a csabai játékosok (Fotó: Nemzeti Kézilabda Akadémia)

Farkas Johannát (19) sem tudták tartani a csabai játékosok (Fotó: Nemzeti Kézilabda Akadémia)

 

A második játékrész elején a hazai csapat is rontott támadásban, a csabaiak azonban nem nagyon tudták ezt kihasználni. Az Előre NKSE kettős emberelőnyben zárkózhatott volna, de Kukely Anna hetest, Jelena Agbaba pedig ziccert rontott, sőt, Kukucska Viktória visszaállította a tízgólos különbséget (24-14). A két csapat fiatal játékosai közül a csabaiak rontottak többet, így pedig nem válhatott szorosabbá az összecsapás. A vendégeknek semmi sem akart összejönni, Bucsi Lili a harmadik csabai hetest rontotta el úgy, hogy a büntetők közül egyik sem találta el a kaput…

A házigazda nagy kedvvel, bátran játszott, a 48. percben Farkas Johanna hetesével már tizennégy találat volt az együttesek között. Az utolsó negyedóra már szinte tét nélkül zajlott, csak az volt a kérdés, hogy a lilák csökkentik-e a hátrányukat a végéig. A vendégek nem tudták megjátszani a szélsőiket, jól mutatja, hogy Fodor-Bottó Rózsa az 53. percben lőtt először kapura, de abból sem lett gól. A végeredményt Vámosi Panna állította be, de a Boglári Akadémia-SZISE a vártnál sokkal simább mérkőzésen 33-22-re nyert. A Békéscsaba amellett, hogy fontos két pontot hagyott Balatonbogláron, fájóan sima vereséget szenvedett az egyik nagy bajnoki rivális otthonában.

A hazaiaknál több vezéregyéniség is akadt a 18 éves Kajdon Blanka 6 gólt lőtt, a szintén 18 esztendős Woth Viktória és a 17 esztendős Vámos Míra pedig 4-4 góllal terhelte meg a csabai kaput 100 százalékos lövési hatékonysággal. A Békéscsabában nem akadt kiemelkedő teljesítmény a két legeredményesebb játékos, Vámosi Panna és Kukely Anna is sok hibát vétett, a kapusok pedig összesen hat védett labdát mutattak fel, ezek többségét viszont akkor, amikor már eldőlt a csata.

A csabaiaknak a rossz rajt után nehéz dolguk lesz a következő két hétben sorrendben a Győr, a Debrecen, a Ferencváros és az MTK ellen kell pályára lépni, mindannyiszor idegenben.

 

További programok »

Sport

A kutyák meghajolnak a játék előtt, de miért?

A kutyák testbeszéde meglehetősen egyedi, a jeleket pedig általában a gazdik könnyen értelmezik, miértjüket azonban kevesebben tudják. Az egyik ilyen tipikus póz, amikor az eb meghajol, fejét a földhöz közel helyezi, hátsó felét pedig felemeli. Miért épp így hív játékra?
2021. szeptember 20. 18:39
FEL