Újabb utcák burkolatát újítják meg Kondoroson

2021. szeptember 6. 17:26 | Vári Bianka

Újabb pályázatot nyert Kondoros települése a Magyar Falu Programban. Ez úttal 27,5 millió forintot költhetnek útfelújításra.

Idén áprilisban a Magyar Falu Program kiírására nyújtott be pályázatot a kondorosi önkormányzat, melynek eredményeként bruttó 27,5 millió forint összegű támogatást nyert el útfelújításra – emlékeztetett közösségi oldalán a település polgármestere. Ribárszki Péter kifejtette, hogy a nyertes pályázatnak köszönhetően az elsőízben tavaly ősszel szintén – a Magyar Falu Programban elkészült – Kölcsey utca burkolatának szakaszos felújítását folytatják, másodízben pedig az Iskola utca repedezett, összetört, erősen kátyúkkal borított, aszfalt felülettel még nem rendelkező, beton burkolatú szakaszai újulnak meg.

– A tervezett felújítás összesen 3989 négyzetméter burkolatfelületen és 708 méter hosszúságban valósul meg, mely eredményeként mindkét utcában jó minőségű, egybefüggő aszfaltburkolaton közlekedhetünk – közölte a város első embere.

A kivitelező kiválasztása jelenleg folyamatban van. A vállalkozási szerződés megkötését követően várhatóan heteken belül be is fejeződhet az aszfaltozás. A polgármester hozzátette: "köszönettel tartozunk Magyarország Kormányának a pályázati lehetőségért, valamint Herczeg Tamás képviselő úrnak a támogatásáért."

További programok »

FEL