Újabb, 4,5 milliós forrás érkezik Kondorosra

2021. szeptember 23. 19:00 | Vári Bianka

Ismét Magyar Falu Program kiírásra pályázott, és nyert Kondoros önkormányzata. Ezúttal a temető betonburkolatát újítják fel az elnyert négy és fél milliós forrásból.

A köztemetőben található úthálózat a 80-as évek második felében épült, ez a betonburkolatú úthálózat az évek alatt erősen leromlott állapotúvá és balesetveszélyessé vált. Sok helyen a gyalogos közlekedésre alkalmatlan lett. A temetések alkalmával jelentős problémát okozott a repedések mentén elmozdult, egyenetlen és sérült beton útburkolat.

– A Magyar Falu Program keretében az idén megjelent „Önkormányzati temetők infrastrukturális fejlesztése” című kiírásra benyújtott pályázatunk eredményeképpen 100%-os támogatási intenzitás mellett, közel 4,5 millió forint összegű fejlesztési forrást sikerült elnyernünk a temető belső úthálózatának részbeni fejújítására - olvasható a település polgármesterének bejegyzésében.

Ribárszki Péter hozzátette: a felújítással érintett legrosszabb állapotú útszakaszt 118,5 méter hosszúságban feltörik és elbontják, majd ezt követően 2 méter szélességű, új öntött betonburkolat létesül a régi helyén. A kivitelező kiválasztására megindított beszerzési eljárás lebonyolítását követően történhet meg a vállalkozási szerződés megkötése és a munkaterület átadás-átvétele, azonban a betonozás még a téli időjárás beállta előtt el is készülhet.

 

További programok »

FEL