Új tanév mellé, új tanterem dukál a Közgében

2019. augusztus 29. 15:30 | Sipos Gábor

Közel 30 millió forint ráfordítással tavasszal kezdődött meg az épület eddig kihasználatlan tetőterének a beépítése. A sokak számára csak Közgéként ismert intézmény harmadik, tetőtéri szintjének átalakítása a Békéscsabai Szakképzési Centrum finanszírozásával most fejeződött be.

A BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma Irányi utcai épületének  komfortos, légkondicionált harmadik emelet minden igényt kielégítően áll a diákok rendelkezésére szeptembertől. Békéscsaba polgármestere, Szarvas Péter szerint: egy új tanév megkezdése előtt egy ilyen infrastrukturális beruházás és fejlesztés mindenképpen ünnep és jó üzenet a diáktársadalomnak és a tantestületnek  is.

– Közel 30 millió forint ráfordítással, még tavasszal kezdődött meg az épület eddig kihasználatlan tetőterének a beépítése. A főbb, zajjal és porral járó munkák a nyári szünet ideje alatt valósultak meg. A most átadott három terem egy hosszabbtávú fejlesztés kezdete. Az elképzelések szerint pár éven belül folytatódnak majd az átalakítási munkák. A tetőtérben még rendelkezésre áll közel 800 négyzetméter – mondta el Mucsi Balázs

A Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte:  látszott, hogy több száz milliós beruházásra lesz szükség, hogy a teljes tetőt beépítsék. Ekkor úgy gondolták, hogy akár évről-évre pici apró lépésekkel, de előbb-utóbb elérve a célt, a harmadik emeletet teljes egészében fel tudják újítani.

Paláncz György, az iskola igazgatója örömmel invitálta be a vendégeket a három új helyiségbe.

– Mindegyikbe 20-20 tanuló fér majd be, tehát csoportbontásban fogjunk itt oktatni például matematikát, esetleg a szakmai tárgyakat, idegen nyelvet – mondta el a Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium és Kollégium első embere.

Csütörtökön délelőtt, a tantermek átadóján a meghívottak jelképes szalagátvágással nyitották meg az épület harmadik szintjét.

 

További programok »

Itthon

Ismét szólt a hatlövetű a tótkomlósi cowboy találkozón

Nem csak a hagyományos, vadnyugati forgópisztolyok, a Coltok és a Remingtonok, hanem elöltöltős és sörétes puskák, dörrenését hallhatták azok az elöltöltős lövészek, akik tizenhatodik alkalommal érkeztek Tótkomlósra, a Nagy Déli Cowboy Találkozóra.
11:17
FEL