Tudományos konferencia a csabai campuson

2017. november 16. 17:47 | Szendi Rita

A Magyar Tudományos Akadémia 14. alkalommal rendezte meg a Magyar Tudomány Ünnepe elnevezésű országos és határon túli programsorozatot, amelynek idei mottója az „Emberközpontú tudomány” volt. A rendezvény célja, hogy rámutasson a tudomány rendkívül gyors fejlődésére.

A Szegedi Akadémiai Bizottság elnöke a dizájner drogok veszélyeiről tartott előadást. Kiemelte, minden korosztályt érintő témát hozott a konferenciára.

– Egy kémikus szemszögéből próbálom bemutatni a témát. A cél az, hogy mindenki számára érthetően rámutassak arra, hogy ez milyen nagy veszély bárki számára, aki használja – fogalmazott a Szegedi Akadémiai Bizottság elnöke, Fülöp Ferenc.

Az érdeklődők különböző, színes előadásokat hallgathattak meg a csabai campuson. A konferencián elhangzott, a Békés megyei vállalkozások fejlődésében egyre nagyobb szerepet kapnak a robottechnológiával felszerelt gépek.

– Azokat a trendeket mutatom be, amelyek fontosak lehetnek a mai vállalkozóknak. Azt helyeztem a középpontba, hogy a vállalkozók milyen módon tudják hasznosítani a 21. századi technológia lehetőségeit Békés megyében, illetve azt, hogy ezek milyen hatással lehetnek az exportképességükre – fejtette ki Malatyinszki Szilárd, a Kodolányi János Főiskola székhelyigazgatója.

Dr. Árpási Zoltán egyetemi docens hangsúlyozta: régi törekvés, hogy minél többen ellátogassanak a csabai karra, így a konferencia is egy jó lehetőség, hogy többen megismerhessék az iskolát.

– A konferencia idei mottója az "Emberközpontú tudomány". Úgy gondolom, hogy ez minden eddiginél erősebben hívja fel arra a figyelmet, hogy a világ nagyon gyorsan változik. Napjainkban sokkal gyorsabban, mint ahogy 20 vagy 30 éve változott, ennek egyik oka a digitalizáció – mondta el a Szent István Egyetem Agrár-és Gazdaságtudományi Kar egyetemi docense.

A programok között nemcsak előadások szerepeltek, ugyanis az érdeklődők a campus kutatóinak munkáival is megismerkedhettek.

 

 

 

További programok »

FEL