Lezártult a Védőháló a családok egyensúlyáért című program

2018. december 11. 07:46 | Gyemendi Réka

Lezárult a Védőháló a családok egyensúlyáért című pályázat. Ennek célja a fiatalok családi életre való felkészítése, valamint a segítők szakmai felkészítése volt workshopok, tréningek, csoportos foglalkozások és előadások formájában.

 

 

A pályázat zárókonferenciájára azok a szakemberek, résztvevők látogattak el, akik a szakmai munkában is részt vettek.

– Ez a pályázat gyakorlatilag egy olyan családbarát intézkedéssorozat egyik része, amelyben a születésre helyeztük a hangsúlyt. Egészséges családok nevelésére próbáltunk összpontosítani, és arra, hogy a szülés, születés körüli esetleges rossz élményeket egy kiscsit pozitívabbá változtassuk – árulta el Schriffertné Lócskai Henriett, az Egyensúly AE Egyesület elnöke.

A Kecskemét Széchenyi Városi Közösségépítő Egyesület szakmai felelőse elmondta: a projekt részeként rendezték meg korábban a Születés kiállítást és a Ciklus showt is Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban.

– Boldogabb családokért családi életre nevelés módszertani bemutatót 9 járásban tartottunk az elmúlt másfél év során. Ez a családi életre segít felkészíteni a fiatalokat, valamint képzést nyújt azoknak a szakembereknek, akik velük szeretnének foglalkozni. Ma nehéz helyzetben vannak a családok, nehéz jó mintát látniuk a fiataloknak, de tapasztalatunk szerint bennük van az a vágy, hogy szeretnék jobban csinálni – fogalmazott Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes. Hozzátette: a visszajelzések alapján a fiatalok igazán biztonságban érezték magukat a foglalkozásokon, ami elősegítette, hogy olyan dolgokról is mertek beszélni, amiről máskor nem.

Székely András, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért szakpolitikai elemzési vezetője szerint a társadalom célja és feladata, hogy az egyének döntését segítse, amennyiben családban szeretnének élni. Kiemelte: ez azért fontos, mert a családok azokat a személyeket nevelik, akik a későbbiekben a társadalmat fent fogják tartani.

 

További programok »

Életmód

FEL