Konferencia a biztonság jegyében

2019. június 6. 17:39 | Szendi Rita

Immár hatodik alkalommal rendezték meg az „Információ, Szakma, Képzés Élvonalban a biztonság” című konferenciát a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumában. A kétnapos rendezvényen a honvédelem és a haderő fejlesztését célzó program került a középpontba.

 

 

– Hat évvel ezelőtt azzal a céllal találkoztunk, hogy segítséget nyújtsunk a középfokú biztonságtechnikai képzés és a rendészeti gondolkodásmód kialakításában – fogalmazott a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke. Dr. Fialka György elmondta: akkor nem gondolták, hogy ilyen fejlődésen megy keresztül ez a terület. Rámutatott, hogy azóta egységes rendészeti gondolkodásmódról, valamint a biztonság tudatos szervezéséről beszél a szakma.

A kormány a családokat, a gazdaságot és a biztonságot helyezi az előtérbe – fejtette ki a humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár. Erdélyi Lajos kiemelte: a biztonsági állapot elérése érdekében egy programot is létrehoztak. A "Zrínyi 2026" lényege, hogy a Magyar Honvédség a tervidőszak végéig a térség meghatározó haderejévé váljon. A helyettes államtitkár arról is beszélt, hogy a konferencián első alkalommal képviseltette magát a Magyar Honvédség, így a résztvevők még hatékonyabb képet kaphatnak a kormány terveiről és céljairól.

A „Információ, Szakma, Képzés Élvonalban a biztonság” című konferenciát megelőző sajtótájékoztatón részt vett a térség országgyűlési képviselője is. Herczeg Tamás arra hívta fel a figyelmet, hogy idén a költségtervezésben is láthatóan nagyobb összeget fordít a kormány a honvédelemre, mint korábban. Úgy fogalmazott: elsődleges cél az, hogy a Magyarországon élők biztonságban érezhessék magukat.

További programok »

Itthon

Gyász: A kockásfülű nyúl atyja

Életének 79. évében elhunyt Richly Zsolt Balázs Béla- és Károli Gáspár-díjas rajzfilmrendező, kiváló művész, címzetes egyetemi tanár – közölte a család és a Magyarországi Evangélikus Egyház pénteken az MTI-vel.
2020. január 24. 14:51
FEL