Tököli a 0-3 után: Tudtuk jól, hogy ez lesz, mivel kevesen vagyunk

2020. október 26. 13:27 | Hidvégi Dávid

Vasárnap elszenvedte szezonbeli második vereségét a Békéscsaba 1912 Előre, de az NB II sűrű mezőnyének köszönhetően megőrizte a negyedik helyét a tabellán.

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, a Békéscsaba sima 3-0-s vereséget szenvedett el a Kórház utcai stadionban a Szentlőrinc csapatától, amely az összecsapás előtt még a kiesőzónában állt. Az Előrének ez volt az idei második hazai veresége a pontvadászatban, korábban a Kazincbarcika tréfálta meg. Az együttes idegenben továbbra is veretlen.
 
A lilák helyzetét nem könnyítette meg a koronavírus-járvány, ugyanis a mérkőzés előtt több játékos is pozitív tesztet produkált, ráadásul többen is megsérültek. A mezőnyjátékosok közül egyetlen egy állandó kerettag, Váradi Ádám ülhetett le egészségesen a kispadra, mivel Hursán György még a térdműtétjéből lábadozik. A szakmai stáb nem is használta ki az öt csere lehetőséget, hiszen csak két helyen frissített. Az akadémia neveltje Kasik Ákos mindössze 18 évesen debütált az Előrében csereként beállva, rajta kívül Pap Szabolcs, Bónus Marcell és Sipaki Patrik várt hasonló lehetőségre. Fazekas Lóránt, aki a Honvédtól érkezett kölcsönbe is először volt kezdő az NB II-ben a lilák színeiben. A 18 éves védő korábban a Magyar Kupában debütált tétmeccsen. Pilán Márkó a februári sérülése óta először játszott az Előrében.
 
 

 
 
Preisinger Sándort az előző bajnokin, a Csákvár ellen kiállította a játékvezető, így a vezetőedző ezen a meccsen nem ülhetett le a kispadra. A Békéscsabát ezúttal az egyik asszisztens edzője, Tököli Attila irányította.
 
– Nem szeretném a koronavírus okozta helyzetre fogni a vereséget. Tudtuk jól, hogy ez lesz, kevesen vagyunk. Aki pályára lép annak viszont sokkal többet kell tennie azért, hogy ebben a csapatban futballozzon. A lehetőségeink nekünk is megvoltak, de nem tudtunk gólt lőni, a Szentlőrinc három helyzetből hármat értékesített – ecsetelte Tököli Attila az összecsapás után.
 
A Szentlőrinc a győzelmével egy helyet javított, így már a 17. bennmaradást érő helyen áll a 20 csapatos NB II-ben. A Békéscsaba 13 forduló után 4., hátránya öt pont a listavezető Debreceni VSC-vel szemben.
 
– Sokat készültünk az ellenfélre, sokat elemeztünk a mérkőzés előtt. Ennek a fiatal csapatnak kell egy kis idő, hogy hozzászokjon a bajnoksághoz és a kemény játékhoz, de ma meg tudtuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek. Győzelemre játszottunk és nyerni akartunk, végül jól megszervezett játékkal három gólt tudtuk rúgni – fogalmazott a Baranya megyeiek vezetőedzője, Marián Sluka.
FEL