A győzelem útjára lépett a Preisinger-féle Előre – Öt gólt rúgott Csákváron

2020. október 18. 19:32 | Hidvégi Dávid

5-3-ra nyert és megőrizte harmadik helyét a bajnoki tabellán a Békéscsaba 1912 Előre. Preisinger Sándor együttese az utolsó helyen álló Csákvár otthonában győzött az NB II 12. fordulójában.

Aqvital FC Csákvár-Békéscsaba 3-5 (2-1)

Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző, vezette: Antal Péter (asszisztensek: Bertalan Dávid, Hofbauer Roland; tartalék jv: Káprály Mihály)

CSÁKVÁR: Markek – Posztobányi, Albert I., Nándori (Papp) – Radics (Ganbayar), Vukaszovics, Mészáros D. (Magyar), Kocsis B. (László N.) – Madarász – Daru (Vörös), Mim. Vezetőedző: Visinka Ede

BÉKÉSCSABA: Uram – Farkas M., Bora, Mészáros M. (Kitl) – Babinyecz (Nagy S.), Király P. – Szabó P., Kovács Á (Lukács)., Horváth P. – Paudits, Máris (Gránicz).  Vezetőedző: Preisinger Sándor.

Sárga lapok: Madarász (48.) ill. Bora (5.), Mészáros Márk (56.), Kitl Miklós (79.), Király Patrik (81.)

Gólszerzők: Daru (9.), Mim (34.), László (91.) ill. Nándori (28.-öngól), Gránicz (60.), Horváth (69.), Szabó P. (71.), Lukács (74.), 

A forduló előtt utolsó helyen álló Csákvár a harmadik helyén tanyázó Békéscsabát fogadta a bajnokság 12. fordulójának mérkőzésén. A hazaiak vezetőedzője Visinka Ede négy meghatározó játékosát volt kénytelen nélkülözni a találkozón. Major Gergő és Sejben Viktor eltiltás, Koch Attila és Baracskai Roland betegség, illetve sérülés miatt nem lehetett ott a pályán. A Békéscsaba keretéből Oláh László a korábbi sérülése miatt továbbra sem állt a stáb rendelkezésére, mint ahogyan Hursán György sem, akit újra műteni kellett, ezúttal egy kisebb térdproblémával.

A mérkőzés első helyzetére négy percet kellett várni, amikor a fehér mezben játszó csabaiak veszélyeztettek Máris Dominik révén, ám Markek Tamás óriási bravúrral hárított. Egy percel később Bora György sárga lapot érően szerelt, mivel ez már az ötödik sárgája volt nem játszhat a csapat következő meccsén. A vezetést ennek ellenére a Csákvár szerezte meg. Kocsis Bence kiugratása után Mim Gergely az ötös bal sarkáról keményen keresztbe lőtte a labdát, amit a hosszún érkező Daru Bence bevetődve a kapuba kotort (1-0). A 17. percben Preisinger Sándornak kényszerű cserét kellett végrehajtani, Babinyecz Balázs a sérülése miatt nem tudta tovább folytatni, a helyét Nagy Sándor vette át. A 21. percben Kocsis Bence száguldott el a bal oldalon, beadása után a védők röviden mentettek, Daru 17 méterről egy igazítás után kapura lőtt, ám a bevetődő Farkas Márkról kipattant a labda. A 26. percben Paudits Patrik szakadt el őrzőjétől a jobb oldalon, okosan begurított a mellette érkező Máris elé, aki ezzel a lendülettel továbbtolta a labdát Horváth Péterhez. A csabaiak bal szélsője lövésre kínálta a labdát Kovács Ádámnak, aki azonban 10 méterről nem találta el a kaput. Két perccel később azonban már a hálóban volt a labda Horváth bal oldalról pontosan centerezett, az érkező Paudits elől Nándori Botond bevetődve akart menteni, de a saját kapujába pattant a játékszer (1-1). Az Előre hiába egyenlített, hiszen nem sokkal később a Csákvár újra megszerezte a vezetést. Radics Márton a jobb oldali alapvonalról Mim Gergely fejére varázsolta a labdát, aki a rövid sarokra érkezve léc alá fejelt (2-1).

 

Jött a fordulat, negyedóra alatt négy csabai gól

 

A 47. percben Madarász Márk bal oldali szögletét Mim fejelte kapura, de Uram János lehúzta a hulló falevélszerű labdát. Mészáros Márk is besárgult, aki emiatt  szintén nem játszhat a viharsarkiak csapat következő meccsén. Negyedóra játék után a néhány perce pályára lépett Gránicz Patrik lőtt kapura, a labda a bevetődő Radicson felperdülve a léc alá hullott (2-2). A 69. percben Horváth Péter lépett ki és a kivetődő Markek mellett higgadtan lőtt a hálóba (2-3). Két perc múlva a csereként beálló Lukács Raymond a bal oldalról pontosan gurított keresztbe érkező Szabó Péternek, aki 8 méterről nem hibázott (2-4). A hazaiak teljesen szétesetek, ezúttal Lukács lőtt 11 méterről a bal sarokba és döntötte el végleg a három pont sorsát (2-5). A Csaba fölényesen vezetett, de Preisinger Sándor addig reklamált egy esetet, hogy a játékvezető ezt megunva piros lappal a lelátóra küldte. Az MLSZ később dönt arról, hogy a vezetőedzőnek hány meccset kell kihagynia. A hosszabbítás első percében még tudott közmetikázni az eredményen a Fejér megyei együttes, miután László Noel a tizenegyes pontról a kapu közepébe lőtt (3-5).

A csabaiak győzelmükkel továbbra is a 3. helyen állnak a bajnokságban, legközelebb a Szentlőrinc csaőatát fogadják a Kórház utcában.

 

További programok »

Sport

A koronavírus rányomja a bélyegét a csabai csapatok eddigi szereplésére

Nem indult zökkenőmentesen a 2020/21-es bajnoki idény a békéscsabai sportegyesületek számára, hiszen a koronavírus-fertőzések miatt sorra kell elhalasztani a mérkőzéseket. A Békéscsaba 1912 Előre például kimagaslóan kezdte a szezont, de a Covid-19 elérte a csapatot, míg a kézilabdázók alig játszanak mérkőzéseket. A BRSE jól kezdett, hiszen repülő rajtot vett.
08:15
FEL