Több mint száz bográcsban főtt a csülökpörkölt

2017. június 3. 20:33 | Mikóczy Erika

Szombaton rendezték meg a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé egyik legnépszerűbb eseményét, a csülökpörkölt-főző versenyt, ahol több mint száz csapat részvételével keresték Magyarország legjobb pörköltjét.

Jó idő, jó hangulat és sok-sok jó társaság jellemezte a 17. alkalommal megrendezett Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé szombati napját. A csapatok daraboltak, kevertek, kavartak, így a tűző napon, a folyamatosan táplált tűzön csak úgy rotyogott a sok finom pörkölt a bográcsokban. Még jó, hogy a dolgos kezű embereknek nem kellett messze menniük egy kis hűsítő sörért.

Szombaton délelőtt együtt főztek a fesztiválon a családok, baráti társaságok, idősek, fiatalok, közösségek, vagy éppen cégek vállalkozó szellemű csapatai, köztük például a Békéscsabai Médiacentrum is a legjobb szakácsaival.

A jó illatok Bora Imrét is gyakran a szakácsokhoz vonzották. A többnyire komoly és kimért fesztiváligazgatót ezúttal az egyik csapat még meg is táncoltatta.

– Végül is egy nagy buli a sörfesztivál! Azért szervezzük, hogy eljöjjenek, barátkozzanak, egy jót bulizzanak, szóval, hogy jól érezzék magukat itt az emberek. Erről szól a fesztivál – fogalmazott Bora Imre.

Kovács Lázár séfet szinte minden csapat hívogatta, csalogatta, hogy igyon pár kortyot és egyen pár falatot. A séf egy darabig „állta a sarat”, utána már inkább csak beszélgetett vagy éppen együtt énekelt és táncolt a vendégekkel.

– Akár nemzeti összetartozásunkat is be tudja mutatni ez az étel. A világ számos pontján készítenek csülökpörköltet, és talán külföldön nem találják meg hozzá a megfelelő paprikát, de a hangulat, a főzés szeretete és az étel itt is, ott is összehozza az embereket – mondta Kovács Lázár.

Már a csülökpörkölt-főző versenyen elhangzott, hogy ezen a napon, Békéscsabán, a több mint száz indulóból több mint száz győztes csapat lett. Ez így is van. Azért csendben annyit még hozzátennénk, hogy a zsűri szerint a legjobb pörköltet idén a Lőkösháza Turizmusáért Vidékfejlesztő és Hagyományőrző Alapítvány főzte, a második legfinomabb a Békéscsabai Médiacentrum pörköltje volt, a harmadik pedig a bajai Délvidék csapatának főztje lett.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

Itthon

Huszonöt helyi és körzeti televízió kap összesen 125 milliós támogatást

Huszonöt helyi és körzeti televízió kap összesen mintegy 125 milliós forintos támogatást rendszeres hír-, magazin, illetve kulturális műsorok készítésére a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának döntése nyomán - tudatta az NMHH kommunikációs igazgatósága közleményben szerdán az MTI-vel.
14:58
FEL