Jubileumi pálinkafesztiválra készülnek Gyulán

2019. február 22. 09:39 | Kovács Andrea

Április 12-e és 14-e között huszadik alkalommal rendezik meg a Gyulai Pálinkafesztivált. A jubileumi rendezvényt  a szervezők új külsővel szeretnék még színvonalasabbá tenni. Eltűnik a nagy rendezvénysátor, a kisebb pavilonokban pedig sörpadok helyett székek és asztalok lesznek elhelyezve.

 

 

Az ország egyik legnépszerűbb gasztronómiai rendezvénye minden évben több tízezer látogatót vonz a fürdővárosba - mondta Görgényi Ernő polgármester a pálinkafesztiválról tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: az eltelt 20 év a magyar pálinka sikertörténetét jelenti, és nagy mértékben hozzájárul a pálinka fogyasztás kultúrájának elterjesztéséhez. A városnak minden évben fontos ünnepe a pálinkafesztivál,  hiszen a  fürdőváros egyik legismertebb gasztro-kulturális rendezvénye hozzájárul a turizmus fellendítéséhez is. 2016 óta a Bora Kft. a rendezvény főszervezője,  akik az innovációikkal újra az ország egyik legsikeresebb és legnépszerűbb rendezvényévé tették a gyulai pálinkafesztivált – hangsúlyozta a polgármester.

Bora Imre fesztiváligazgató elmondta: a jubileumi rendezvényre megújult környezettel készülnek a szervezők. Eltűnik a nagy sátor, és olyan tér nyílik meg mindenki előtt ami az eddiginél sokkal szebb és élvezhetőbb lesz. Egy 20 ezer négyzetméteres rendezvényteret hoznak létre, amely több mint 2000 négyzetméternyi területen gumiburkolattal lesz lefedve. Kis faházak, köztük utcák lesznek, a standok előtt pedig kisebb, csak tetővel rendelkező rendezvénysátrakat állítanak fel, hősugárzókkal felszerelve – tájékoztatott Bora Imre.

 

 

Varga-Bora Tímea főszervező a Brillante 2019 Pálinka és Párlatversenyről, az ország második legrangosabb ilyen jellegű megmérettetéséről beszélt. Tavaly összesen 850 minta érkezett határon innen és túlról, az idén ennél is többet várnak. Hozzátette: a  szakma egyre jobban elismeri a versenyt, a cél pedig az, hogy az országos pálinkaverseny visszakerüljön Gyulára. Kiemelte, hogy a pálinka a a vasárnapi látványfőzésben is kiemelt szerepet kap majd.

A gasztronómia mellett pedig a hazai könnyűzene élet sztárjai is hozzájárulnak a rendezvény sikeréhez. Fellép többek között az idén szintén húszéves Magna Cum Laude, az Ismerős Arcok, de ezen kívül is több nagy koncerttel és a gyermekek, családok számára is sok programmal várják a szervezők a 20. jubileumi Gyulai Pálinka Fesztiválra látogatókat.

További programok »

Gyula

Átadták a gyulai Almásy-kastély Stefánia-szárnyát

Magyarország nem létezhet sikeres helyi erőközpontok nélkül, a kastélyok és várak megőrzése része kell, hogy legyen a közös nemzeti minimumnak - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára a gyulai Almásy-kastély Stefánia-szárnyának átadóján szerdán.
2021. október 14. 13:39
FEL