Több mint félmilliárd forintból újul meg a Pavilon Szarvason

2022. március 27. 18:43 | behir.hu

Több mint félmilliárd forintból újul meg az Erzsébet-ligeti ikonikus épület, az egykor vendéglátó-helyiségként üzemelő Pavilon Szarvason - tájékoztatta közleményben az önkormányzat az MTI-t.

Az épületet a felújítás mellett át is építik és bővítik: vizesblokkokat, ruhatárat, tálaló konyhát alakítanak ki. A megújult helyen konferenciákat, városi rendezvényeket, előadásokat, kiállításokat terveznek tartani. A beruházásra 330 millió forint uniós támogatást nyertek el, amelyet 134 millió forint önerővel egészítenek ki.

A turisztikai fejlesztési beruházás második üteme a pavilonhoz vezető 150 méteres bekötőút és 48 parkoló, valamint a közművek kiépítése lesz. Ez csaknem 85 millió forintból valósul meg, amelyből mintegy 77 millió forint az önkormányzati önerő. A fejlesztés a tervek szerint jövő február végén zárul.

Az Erzsébet-ligeti pavilon 1902-ben épült, egykor nyári vendéglátó-helyiségként üzemelt a hozzá tartozó kerthelyiséggel - írják.

 

Forrás: MTI

 

További programok »

Itthon

Opauszki Zoltán: Öt-hét éven belül akár szintet ugorhatunk a turizmusban

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület a közelmúltban tartotta közgyűlését a Szlovák Tájházban, ahol megtárgyalták Békéscsaba turizmusfejlesztési koncepcióját is. Az egyesület elnökével, Opauszki Zoltánnal erről, valamint a térségben rejlő turisztikai lehetőségekről beszélgetett a 7.Tv Csabai Forgatag című műsorában Csiffáry Zsuzsanna műsorvezető.
13:47
FEL