Közel egymilliárd forintból fejlesztik az Árpád fürdőt

2024. május 30. 17:36 | Vincze Attila

Sikeres pályázatot nyújtott be a békéscsabai önkormányzat az Árpád fürdő, a Munkácsy Negyed és a CsabaPark fejlesztésére. A beruházások a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz részeként 950 millió forint európai uniós támogatásból jönnek létre. A munkálatok várhatóan jövőre kezdődnek és 2026. első felében fejeződnek majd be.

A beruházásokról szóló csütörtöki sajtótájékoztatón Opauszki Zoltán, az önkormányzat környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnoka elmondta: a projektben létrejövő fejlesztések az idegenforgalomra is komoly hatással lehetnek. 

 

 

– Békéscsaba önkormányzata az elmúlt mintegy 10 esztendőben több olyan nagyberuházást is megvalósított, amely a turisztikai ágazatot érinti, gondolok itt a CsabaPark megnyitására, a Munkácsy Negyed létrejöttére, a Wenckheim kerékpárút megépítésére. Jelen esetben is egy újabb turisztikai fejlesztésről van szó, amely a sokak által kedvelt és használt Árpád fürdő szolgáltatásainak jobbá tételét teszi lehetővé – fogalmazott.

Paláncz György, Békéscsaba alpolgármestere kiemelte: az Árpád fürdő fejlesztésének listáját kifejezetten a látogatók igényei alapján állították össze. 

– A gyermekek számára kialakított rész már nem igazán korszerű, sokkal többféle szolgáltatást nyújt majd a fejlesztések után a fürdő a legkisebbeknek is, de a medencék állapota sem volt már minden esetben kielégítő, a projektben azokat is modernizálják. A szauna és a belső tér szinte kultikus helynek számít, ahová nagyon sokan járnak, ezek felújítása sem nagyon várathat most már magára és tulajdonképpen a fürdő teljes környezete is lényegesen rendezettebbé válik – részletezte. 

 

 

A térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a csabaiak már régóta várják a fürdő fejlesztését, hiszen több mint húsz éve nem történt komolyabb felújítás. Herczeg Tamás ugyanakkor a Munkácsy Negyed és a CsabaPark jóval kisebb volumenű beruházásaira is felhívta a figyelmet. 

– Fontos nekünk csabaiaknak, hogy egy felújított, szép, komfortos, jobban használható fürdőnk legyen, ennek a beruházássorozatnak ez a legfontosabb eleme. Azonban ha a Munkácsy Negyedről és a CsabaParkról beszélünk, akkor azt mondhatjuk, hogy a honlapfejlesztéssel, feliratokkal, térképek elhelyezésével, utcanévtáblákkal informatívabb, hangulatosabb, szebb lesz ez a két helyszín is – jegyezte meg.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. által felügyelt beruházások párhuzamosan futnak majd a helyszíneken. Az egy évig tartó kivitelezés idején is látogatható marad az összes érintett intézmény, köztük az Árpád fürdő is.

További programok »

Önkormányzati hírek

Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapjon Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése által adományozható „Kiváló Szociális Munkáért” kitüntetés javaslattételre. Az adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 7/2021. (III. 22.) önkormányzati rendelete szabályozza.
2024. június 13. 15:33
FEL