Fejlesztik a Veres Péter utcai parkot Békéscsabán

2024. május 29. 16:16 | behir.hu

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése ez év tavaszán döntött arról, hogy egy városrehabilitációs pályázat részeként jelentős fejlesztés történhet a békéscsabai Veres Péter utcai parkban és játszótéren – írja közösségi oldalán Opauszki Zoltán önkormányzati képviselő.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban három pályázat benyújtásáról döntött a békéscsabai önkormányzat még februárban. Ebből az egyik egy 1,6 milliárd forintba kerülő, 100 százalékos támogatási intenzitású városrehabilitációs projekt, mely a tervek szerint tizenhárom helyszínt érint a városban, köztük az Opauszki Zoltán által megemlített Veres Péter utcai parkot.

– Nagy öröm számomra, hogy több éves közös törekvésünk révbe érhet, és a következő időszakban meg tudjuk valósítani a park további fejlesztését. Erre már 2019-ben kidolgoztam egy fejlesztési koncepciót, melyről önöknek is beszámoltam akkoriban. A koncepció elkészítésekor fontos szempont volt, hogy a fejlesztést a helyi lakosok igényeire alapozva valósítsuk meg – írja bejegyzésében az önkormányzati képviselő. 

 

További programok »

Önkormányzati hírek

Javaslatokat várnak arra, hogy ki kapjon Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése által adományozható „Kiváló Szociális Munkáért” kitüntetés javaslattételre. Az adományozás módját, feltételeit és a kitüntetés pontos leírását Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a helyi kitüntetésekről szóló 7/2021. (III. 22.) önkormányzati rendelete szabályozza.
2024. június 13. 15:33
FEL