Több mint fél millió forintos adomány a békéscsabai gyermekosztály javára

2019. június 2. 16:14 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Több mint fél millió forintot gyűjtött össze a Békés Megyei Központi Kórház Réthy Pál Tagkórház Gyermekosztályának az Amway Hungária cég és partnerei. A Gyógyíts két keréken! elnevezésű jótékonysági kampány Békés megyei résztvevői Gyuláról és Békéscsabáról kerékpároztak a jó ügy érdekében vasárnap.

 

 

Az országos programot öt helyszínen rendezték meg, ezzel támogatva minden térségben egy-egy kórházat. Békés megyében több településéről érkeztek a segíteni vágyó kerékpárosok. Nem az első jótékonysági akció volt a vasárnapi. Az egyik csapat öt évvel ezelőtt a gyulai kórház gyermekosztályát támogatta, idén ezért gyűjtöttek a békéscsabai tagintézménynek.

– A résztvevők 10 kilométer kerékpározással és egy jelképes, 1000 forintos nevezési díjjal támogathatják a Dr. Réthy Pál tagkórház Gyermekosztály nélkülözhetetlen gyógyító munkáját. Az Amway cég most is megduplázza a részvételi díjat, így kétszer annyi segítséget kapnak a rászoruló gyermekek. De segíteni vágyók a kerékpáros akció mellett a kórház alapítványát is támogathatták – mondta el Orosz Zita, az Amway gyémánt független vállalkozója.

A kerékpárosok Békéscsabáról és Gyuláról 10-10 kilométer bicikliztek Veszelyig, ahol átadták az összegyűjtött 674 ezer 700 forintot a Békés Megyei Központi Kórház Réthy Pál Tagkórházának. A békéscsabai gyermekosztály nevében az adományt az osztály főnővére, Simonné Kiri Ildikó vette át.

További programok »

Gyula

Harmadjára rendezik Gyulán a Tűzoltó Csillagtúrát

Az XXIV. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát május 9-12. között Gyulán tartják. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón jártunk, ahol elhangzottak az esemény részletei, valamint színes programkínálata. Gyula városa harmadjára házigazdája ennek szakmai, családi lánglovag-összejövetelnek.
2024. április 23. 16:24
FEL