Közel egymilliós adománnyal segítenek a kórház gyermekosztályának a vadászok

2021. augusztus 13. 11:35 | Erdei-Kovács Zsolt

Közel egymillió forint értékű műszerrel gazdagodott a békéscsabai kórház gyermekosztálya. A különleges kékfénylámpára vonatkozó felajánlást hivatásos vadászok tették, akik rendhagyó módon jótékonysági vadászatot szerveztek annak érdekében, hogy a szükséges eszközt beszerezhessék az egészségügyi intézmény részére.

Az adományozásról tanúskodó okirat hivatalos átadó eseménye pénteken délelőtt zajlott a csabai kórház gyermekosztályán. Az intézmény vezetője, dr. Becsei László elmondta, nincs olyan felajánlás, aminek ne lenne helye. Az orvostudomány folyamatosan fejlődik, újabb és újabb találmányok, fejlesztések jelennek meg, melyek segítik, segíthetik a gyógyító munkát, ilyen ez az eszköz is – tette hozzá a főigazgató-főorvos.

Dr. Nagy Katalin, a gyermekosztály vezetője ismertette: az idei évben eddig megközelítőleg 150 olyan gyermek fordult meg náluk, akinek a kékfénylámpa által biztosított terápiára volt szüksége. A különleges eszköz és a megfelelő kialakítás, elhelyezés lehetővé teszi, hogy anya és gyermeke egy helyiségben tartózkodhasson, ne kelljen egymástól külön, egymástól távol lenniük a kezelés időszakában sem.

Természetesen a felajánlást tevő szervezet is külön figyelmet érdemel, hiszen a vadászok által életre hívott kezdeményezés a segítő szándék mellett egészen rendhagyónak és egyedinek tekinthető. Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője kifejezte, a szervezet 2019-ben azzal a kimondott céllal alakult meg, hogy a korábban Fejér megyében már bevált módszert országos szintre emelje.

A felajánlásról tanúskodó okiratot ünnepélyes keretek között adták át

 

Tavalyelőtt sikeresen valósították meg az első ilyen jellegű, országos hatókörű jótékonysági eseményt, tavaly pedig ismét megrendezték az ország 19 megyéjében. Az alapításkor azt a célt határozták meg, hogy minden esetben gyermekkórházakat támogatnak, méghozzá olyan módon, ahogyan azt az adott intézmény szeretné. Ez jelen esetben azt jelenti, hogy a kórház menedzsmentje a rendelkezésre álló keretet figyelembe véve határozhatta meg, hogy milyen eszközt vásároljanak.

Fejes László azt is elmondta, eddig összesen mintegy 82 millió forint értékű felajánlást tettek.

 

Galéria

További programok »

FEL