Szurovecz Kitti: Regényeimmel segíteni szeretnék az olvasóimnak

2020. szeptember 17. 12:30 | behir.hu

Régi-új kötetét mutatta be Szurovecz Kitti a Békés Megyei Könyvtárban. A békéscsabai kötődéssel is rendelkező írónő munkásságában komoly szerepet kap a romantika mellett a lélektan is.

Szerdán a Békés Megyei Könyvtárban tarott kötetbemutatót Szurovecz Kitti. A korábban Békéscsabán is dolgozó, gyomaendrődi származású író, újságíró első könyve, a Smink nélkül újrakiadása kapcsán tart közönségtalálkozókat országszerte.

– A Smink nélkül 2010-ben jelent meg, ez volt az első regényem. Most, tíz évvel később átdolgozva, szerzői kiadásban jelent meg Lilla titka címmel. Ez egyébként egy televíziós tehetségkutató kulisszái mögött játszódó szerelmi-bűnügyi történet – mondta el a szerző.

Az írónő ezidáig tizenkét kötetet jelentetett meg, fikciós történeteiben fontos szerepet kap a lélektan is.

– Ha nem írnék, akkor valószínűleg pszicholúgus lennék. A regényeim mellett újságíróként is elsősorban a pszichológiai tárgyú cikkek, interjúk adják a munkám gerincét. A regényim arra hivatottak, hogy a pszichológiát egy dramaturgiai cselekménybe ágyazva segítsenek az olvasónak káros párkapcsolati minták vagy problémás személyiségjegyek felismerésében.

Szurovecz Kittivel férje, Kiszel Péter beszélgetett a megyei könyvtár pódiumán. A találkozón szó esett az írói karrier kezdeti nehézségeiről, a könyvkiadásról és a regények hátterét adó, sok esetben valódi történetekről is. 

 

További programok »

Kultúra

Harmadjára rendezik Gyulán a Tűzoltó Csillagtúrát

Az XXIV. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát május 9-12. között Gyulán tartják. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón jártunk, ahol elhangzottak az esemény részletei, valamint színes programkínálata. Gyula városa harmadjára házigazdája ennek szakmai, családi lánglovag-összejövetelnek.
2024. április 23. 16:24
FEL