Szombaton jön Kelet-Magyarország legnagyobb kézilabda rangadója

2020. szeptember 11. 14:19 | Hidvégi Dávid

Rangadóval folytatja az NB I-es szereplését a Békéscsabai Előre NKSE, amely együttes szombaton a Debrecen otthonába látogat. Ez lesz a lilák szezonbeli második tétmérkőzése, mivel a csapat a Győr otthonában nem lépett pályára a koronavírus miatt.

Nagyon messzire nem kell mennünk, hogy megtaláljuk a lilák legutóbbi, Debrecen elleni győztes meccsét, hiszen 2019. február 16-án nagy küzdelemben 31-28-ra nyerni tudtak a csabaiak a Városi Sportcsarnokban.

Legutóbb zárt kapus mérkőzésen lépett pályára a Békéscsabai Előre NKSE a Debrecen ellen, amelyen 25-33-as vereséget szenvedett hazai pályán. Februárban még nem a koronavírus, hanem a Városi Sportcsarnok felújítása okozott problémát, így nem lehettek nézők az NB I-es mérkőzésen. Azóta sok minden megváltozott. A Békéscsaba kerete teljesen kicserélődött, míg az előző bajnokságban élmezőnybe tartozó DVSC meglepetésre két vereséggel kezdett a Mosonmagyaróvár és a Kisvárda ellen. 

– Egy elég jó csapattal játszunk szombaton, nagyon jó szélsőik, illetve jó átlövőik vannak. Akire figyelnünk kell igazán, az a Jelena Despotović, aki jó fizikumú játékos. Szerdán még nem tudtunk edzeni, de csütörtök óta már nagy erőkkel készülünk az ellenfelünkre. Sajnos a Bolglári Akadémia-SZISE ellen nem sikerült a védekezésünk, ezért erre nagyobb energiát fordítunk az edzéseken – emelte ki Giricz Laura.

 

 

Vida Gergő vezetőedző együttese az első fordulóban a Nemzeti Kézilabda Akadémia elsőcsapatához a Boglári Akadémia-SZISE-hez látogatott, ahol meglepetésre 33-22-es vereséget szenvedett. A viharsarkiak keddi, Győr elleni összecsapása elmaradt, miután az egyik keretbe sem nevezett játékos negatív koronavírus tesztje nem érkezett meg időben. A csabaiak elővigyázatosságból nem léptek pályára és még szerdán sem edzettek.

– Remélem most már lenyugodtak a lányok, csütörtökön már tudtunk edzeni a délelőtt és a délután folyamán. Egy olyan taktikai jellemünk van, amellyel megpróbáljuk a Debrecen gyors lerohanásait lelassítani. Talán a felállt fal elleni játékkal nagyobb esélyünk van megszűrni az akcióikat. A debreceniek négy pontot veszített eddig, ezért biztosan fel lesznek tüzelve, mivel létfontosságú nekik a két pont begyűjtése. Fiatal csapatunk mindent megtesz annak érdekében, hogy tisztességgel kézilabdázzon. Bármi lehet, én mindig győzelemre készülök – fogalmazott Fábián Csaba utánpótlás vezetőedző, aki ebben a szezonban asszisztens edzőként segíti Vida Gergő munkáját.

A Békéscsaba szombaton 18 órától lép pályára Debreceneben a Főnix Csarnokban, az első osztály harmadik fordulójában.

További programok »

Sport

Újra előnyben a BRSE a bajnoki negyeddöntőben – galériával

A Swietelsky-Békéscsaba 3–0-ra nyert az UTE ellen a női röplabda Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, vasárnap este. Tóth Gábor együttese így ismét vezet az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. A találkozót Boskó Ágnes, a vendégek feladójának súlyos sérülése árnyékolta be.
2024. február 25. 20:06
FEL