Kézilabda: Ha feljavul a védelem, itthon tarthatja a pontokat az Előre NKSE

2021. február 26. 14:30 | Papp Ádám Sándor

Fontos találkozó előtt áll a Békéscsabai Előre NKSE együttese a női kézilabda NB I-ben. A csabai kézilabdás lányok a Boglári Akadémia-SZISE csapatát fogadják szombaton, hazai pályán. A hétvégi ellenfél 4 megszerzett ponttal, közvetlenül a viharsarki gárda előtt áll a tabellán, így a csabai lányok célja, hogy megszerezzék idei első győzelmüket.

A két csapat még az NB I nyitófordulójában találkozott egymással, amikor a bogláriak 33:22-re győzni tudtak a NEKA Csarnokban. A balatoniak számára azóta nem sok babér termett a bajnokságban: a következő tizenöt mérkőzésből csupán egyet tudtak győzelemmel zárni, legutóbb szerdán a Kisvárda otthonában kaptak ki, két góllal. A Békéscsabai Előre NKSE múlt hét szombaton a Dunaújváros otthonában szerepelt, ahol 41:28-as vereséget szenvedett.

– Erőnlétileg és taktikailag is készülünk a szombati mérkőzésre. A NEKA csapata egy fiatal, hajtós együttes. Az előző meccseinkhez képest védekezésben kell javulnunk sokat, ezeket gyakoroljuk edzésen. Remélem szombaton végre megszerezzük a két pontot hazai pályán – fogalmazott Giricz Laura.

A csabaiak főként a védekezésük javításán dolgoztak a héten. Fábián Csaba szerint kulcsfontosságú lesz a szombati mérkőzés abból a szempontból, hogy a szezon végén bent maradnak-e az első osztályban.

– Az erősségük az, hogy évek óta együtt játszanak, egmás minden gondolatát ismerik. Különleges játékerőt nem képviselnek, az a terv, hogy megszerezzük első győzelmünket, és akkor nagyon optimistán nyilatkoztam. Ha ezt a lehetőséget meg tudjuk ragadni, akkor marad esélyünk arra, hogy a továbbiakban egy felszálló ágban esetleg meg tudjuk őrizni NB I-es tagságunkat – emelte ki a Békéscsabai Előre NKSE edzője.

A Békéscsabai Előre NKSE – Boglári Akadémia-SZISE bajnoki mérkőzés szombaton 16 órától kezdődik a városi sportcsarnokban. A mérkőzést élőben közvetítjük a 7.Tv-n, valamint a behir.hu online felületein.

További programok »

FEL