Első pontját szerezte az idei bajnokságban a Békéscsabai Előre NKSE – galériával

2021. február 27. 19:41 | Hidvégi Dávid

Továbbra sem tudott győzni, viszont az első pontját megszerezte a Békéscsaba a női kézilabda NB I-ben a Boglári Akadémia-SZISE ellen. Az Előre a közvetlen riválisa ellen a négyből három pontot veszített el az idei kiírásban, így akár vereséggel felérő döntetlennek is nevezhetjük a szombati találkozót.

Békéscsabai Előre NKSE – Boglári Akadémia-SZISE 24-24 (12-12)

K&H liga női kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, zárt kapuk mögött. V.: Felhő, Öcsi.

BÉKÉSCSABA: Szabó, Mistina, Csizmadia (kapusok), Petika, Andróczki 4, Giricz 1, Török 2, Bencsik, Radojevic 5, Iván 1, Bucsi, Mitrovic 4, Kukely K., Szabó P. 1, Agbaba 6, Szabó K. edző: Fábián Csaba.

BOGLÁRI AKADÉMIA-SZISE: Magera, Gercsó (kapusok), Mérai 2, Kajdon, Takó 2, Koronczai 7, Farkas, Faragó 1, Mlinó 2, Monori 6, Juhász, Kukucska 3, Kocsis, Bánhidi, Szabó, Woth 1., vezetőedző: Kiss Szilárd.

Kiállítások: 10, ill. 2 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 4/5

A két együttes az első fordulóban, szeptemberben már találkozott egymással, ekkor az Előre nagy meglepetésre tizenegy góllal, 33-22-re kikapott, úgy, hogy egy bajnokság előtti felkészülési tornán még le tudta győzni a Boglári Akadémia-SZISE csapatát. A még pont nélküli Előre az utolsó, tizennegyedik, míg a Boglári Akadémia négy egységével a tizenharmadik helyről várta az újabb összecsapást.

A mérkőzést megelőzően már 383 napja nyeretlennek mondhatta magát a Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda NB I-ben. Az együttes utoljára 2020. február 8-án győzött 32-23-ra az MTK ellen a bajnokságban, még az előző kiírásban. A csapat idén már nyert tétmérkőzést a Magyar Kupában, az NB II-es Tápiószele ellen, de a következő fordulóban az Érd búcsúztatta a sorozatból. Most nem lehetett ott a csapattal Vida Gergő vezetőedző, így Fábián Csaba másodedző irányított. Hiányzott a házi gólkirály, a negyvenhat gólos Kukely Anna és a rutinos Fodor-Bottó Rózsa is.

 

 

A találkozót a Békéscsaba kezdte jobban: az első gólt 32 másodperc után jegyezhettük Tamara Radojevic részéről (1-0). Erre Kukucska Viktória válaszolt gyorsan (1-1). A fekete mezes vendégcsapat vezetést szerezhetett volna, de Kukucska a második lövését elhibázta, majd a másik oldalon Andróczki Flóra talált be (2-1). A Boglári Akadémia-SZISE még az ötödik percben egyenlíteni tudott, majd beindult a csabai henger. Az Előre NKSE a 10. percben már 8-2-re vezetett, ekkor ismét Andróczi volt eredményes. Megbicsaklott a hazai csapat lendülete, 9-5-nél pedig Jelena Agbabát kettő percre kiállították a játékvezetők. A Békéscsaba kapott gól nélkül lehozta az emberhátrányt, sőt,  gólt szerzett Ivana Mitrovic révén (10-5). A Boglári Akadémia azonban az utolsó tíz percben összeszedte magát, feljött kétgólra, majd két percre emberelőnybe került Andróczki kiállítása miatt, majd Faragó Luca faragta egyre a hátrányt (10-9). A hazaiak kapust cseréltek, Szabó Dóra helyét Mistina Kitty vette át, de a váltás sem segített, hiszen egyenlített az ellenfél Koronczai Petra hétméteresével (10-10). Bő 23 perc elteltével újra döntetlen állt az eredményjelzőn. Az első félidőben még 2-2 gól születetett, 12-12-es döntetlen volt az állás 30 perc játék után.


A második félidőt is jól kezdte az Előre, de ez csak döntetlenre futotta

 

A második félidő elején a vendégcsapat először szerzett vezetést a találkozón Mlinkó Zsófia révén (12-13). A másik oldalon Iván Emese egyenlített, majd sorban jöttek a csabai gólok: Agbaba kétszer, míg Andróczki és Radojevic egyszer talált be, így a 38. percben 17-13 volt az állás. Ezt követően utólag visszatekintve elmondható, hogy Kukely Klára meccslabdát hagyott ki, egy az egyben vihette a kapusra, a párharcot pedig Gercsó Nóra nyerte a védéssel. Ekkor talán leszakíthatta volna ellenfelét a Békéscsaba, de nem tette meg! A másik oldalon Koronczai megint hetesből volt eredményes (17-14). A következő percekben beállni látszott a csabaiak három gólos előnye, de a 48. percben a SZISE feljött két gólra. Agbabát ismét kiállították a bírók, a szabálytalanság miatt járó hétméterest pedig Koronczai Petra értékesítette (21-19). A vendégek az 50. percben egyenlítettek Monori Orsolya révén (21-21). 22-21-es csabai vezetésnél újra hétmétereshez és emberelőnyhöz jutott a Boglári Akadémia, Koronczai ezúttal sem remegett meg a kapussal szemben (22-22). A hazai csapat időt kért, amely után elcserélte magát, amiért kettős emberhátrányba került. Ezt az időszakot egy csoda folytán, de átvészelte az Előre, csak egy gólt kapott (22-23). A végjáték izgalmasnak bizonyult: előbb 23-23-at, majd 24-24-et mutatott az eredményjelző, hiszen a hazaiak egyenlítettek. Az utolsó három percben mindkét csapat időt kért, de a megbeszélt taktika egyik oldalon sem vált be. Az utolsó támadást a Békéscsaba vezette, de nem tudott lövéssel próbálkozni. Az egyik csabai játékost szabálytalanul állították meg a kapu előterében, az időntúli szabaddobást pedig Ivana Mitrovic nem tudta értékesíteni, ezzel maradt a 24-24-es végeredmény.

A Boglári Akadémia ezzel 3 pontot vett el a közvetlen riválisától és feljött a tizenkettedik helyre. A Békéscsaba továbbra is tizennegyedik, azaz utolsó, de már van egy pontja. Az Előre legközelebb kedden lép pályára a bajnokságban: hazai pályán a Győri Audi ETO KC-t fogadja. A mérkőzést élőben közvetítjük a behir.hu online felületein és a 7.Tv-n!

 

Galéria

További programok »

FEL