MTK-Előre: A rövid játékoskeret és a lebonyolítási rendszer sem segíti az NKSE-t

2020. szeptember 18. 16:07 | Hidvégi Dávid

Első pontjának, pontjainak megszerzésére készül, de nehéz helyzetben van a Békéscsabai Előre NKSE az MTK elleni NB I-es bajnoki mérkőzés előtt. A csapat keretéből többen is megsérültek, ráadásul egyik kölcsönjátékosát is elveszítette az együttes, mivel Vámosi Pannát visszarendelte a Debrecen.

A Békéscsabai Előre NKSE szerdán a Ferencváros otthonában szenvedett 37-18-as vereséget a női kézilabda NB I 4. fordulójában. Vida Gergő csapatának a Bajnokok Ligája szereplő riválissal szemben főként a tisztes helytállás lehetett a célja, de a szombati, MTK elleni összecsapáson már több esélye van a pontszerzésre. A fővárosi kék-fehérek három lejátszott meccs után két ponttal a kilencedikek, mérlegük egy győzelem és két vereség.

– Csütörtökön videóztunk, ugyanúgy készülünk az MTK-ra, mint eddig a Fradira vagy a Debrecenre. Nagyon remélem, hogy sikerül meglepnünk őket. Mindenképpen reménykedem egy szoros mérkőzésben – fogalmazott Iván Emese, a csapat fiatal jobbátlövője.

A két csapat legutóbb február 8-án, a tavalyi bajnokságban találkozott egymással, ahol a Békéscsaba 32-23-ra nyerni tudott. Az Előre kerete azóta teljesen kicserélődött, a meccsen hat gólt szerző Marincsák Nikolett például már az MTK-t erősíti. A kék-fehérek keretében nem ő az egyetlen korábbi csabai játékos. Sári Barbara nyáron igazolt Budapestre az Eszterházy SC-hez, a 2014/15-ös szezonban az Előre színeiben 30 meccsen szerzett 32 gólt.

 

 

A Békéscsabának nincs könnyű dolga, hiszen szűk a játékoskerete, rengeteg a fiatal, ráadásul a Debrecenből kölcsönbe érkező Vámosi Pannát a héten visszarendelte a hajdúsági klub. A Fradi ellen nőtt a sérültek listája is, továbbá nagyérvágás, hogy Ivana Mitrovic még mindig nem játszhat. A csapat másodedzője elmondta: a bajnokság lebonyolítása is megnehezíti a dolgukat, hiszen három naponta meccset játszanak a szövetség döntése miatt. Fábián Csaba hozzátette: nem csak náluk, hanem a többi együttesnél is megszaporodott a sérültek száma.

– Nem mi vagyunk az esélyesek, de hogy áttudnánk menteni azokat a negyedórákat, vagy azokat a második félidőket, amik eddig jól sikerültek, akkor megnehezíthetjük az MTK dolgát. A mi keretünk, azonban jelenleg nem alkalmas arra, hogy ilyen komoly ellenfelek ellen esélyesként lépjünk pályára. Az egyesület vezetésének meg kell erősítenie a keretet – emelte ki a tréner.

A szakmai stáb szombaton már számíthat Fodor-Bottó Rózsa játékára, de a többi sérültet az ifjúsági csapatból kell pótolnia. Az MTK elleni összecsapás 18 órától kezdődik a budapesti Elektromos csarnokban, az NB I ötödik fordulójában.

További programok »

Sport

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL