Szerelem és bonyodalom a köbön – francia vígjáték a Jókai színpadán

Igazi világsiker premierjét láthatja a Békéscsabai Jókai Színház közönsége április 6-án. A francia Marc Camoletti Leszállás Párizsban című vígjátékát Hamvai Kornél fordította. A mű a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a világszerte legtöbbet játszott francia darab.

A történet középpontjában egy felkapott építész mozgalmas élete áll. A férfi egyszerre három stewardess szeretője. Ahhoz viszont, hogy a hölgyek ne találkozzanak, ismerni kell a légi közlekedés menetrendjét, a háromból kettőnek a felhők fölött kell lennie.

A precízen beosztott idő egyszer csak felborul. A gépek elkezdenek felgyorsulni, sztrájk tör ki és a lakásomban egyszer csak megjelenik a három barátnő, vagy ahogy a darabban hívom őket a menyasszonyaim. Ráadásul egy régi barátom is megérkezik, akiről azt hisszük, hogy halott, de természetesen az előadás során kiderül, hogy tévesen gondoltuk halottnak. Tehát a szálak rendesen bonyolódnak a színdarabban –  fogalmazott Tege Antal színművész a vígjáték kapcsán.

A váratlan fordulatok elkerülésében és a találkák zavartalan lebonyolításában a főszereplő segítségére van Bertha, a szobalány is, akit Kovács Edit színművész alakít. De még ezzel a segítséggel sem sikerül megakadályozni, hogy porszem kerüljön a gépezetbe. A három hölgy egy este ugyanis egyszerre érkezik Párizsba.

Katkó Ferenc a darab rendezője úgy építette fel az előadást, hogy a történet is addig tartson, ameddig a néző bent ül a színházban.

– Ebben a drámában nincs időmúlás gyakorlatilag két órán belül megoldódik minden és a helyére kerül – árulta el a rendező.

Csomós Lajos, aki a főszereplő barátját alakítja elárulta, hogy a próbafolyamat és rengeteg szöveg volt talán az, ami némi kihívást jelentett számára a szerep megformálásában.

A Leszállás Párizsban című vígjáték a legtöbbet játszott francia előadás a világon. És hogy milyen helyzeteket és fordulatokat okoz az építész három barátnőjének találkozása, az április 6-án kiderül a Békéscsabai Jókai Színházban.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,