Szerelem, küzdés, egymásra találás – Hajnalban, délben, este

Küzdés és kitartás – enélkül a szerelem és a párkapcsolat nem működik. Ez talán a legfontosabb mondanivalója annak a 3 felvonásos olasz romantikus történetnek, melyet március 6-án mutatnak be Békéscsabán. A Hajnalban, délben, este című darab egy 24 óra alatt lezajló szerelmi történetről szól, melyet Tege Antal rendez.

Dario Niccodemi romantikus vígjátéka egy szerelmespár egy napját követi végig. A 24 óra alatt lezajló szerelmi történet a megismerkedésről, a konfliktusokról és azok kezeléséről, valamint az újra egymásra találásról szól.

Földesi Ágnes az Annát játszó színésznő elmondta, hogy az olasz vígjáték lendületesre sikerült. Alakításukkal igyekeztek déli mentalitást csempészni a darabba.

– Kifelé fogalmaz a karakter. Sokszor amikor dráma van, probléma van, akkor hajlamosak vagyunk belülről őrlődni, viszont ez a karakter és Márió karaktere is nyíltan kimutatja az érzéseit, azt, ami fáj neki és azt is, ami jól esik neki – tette hozzá a színésznő.

Habár a mű központjában a szerelem áll, ennél több mondanivalója is van.

– Példát mutat az embereknek arról, hogy a férfiaknak egy nőért hogyan is kell “teperni”,  és egy nőnek, hogy a férfit, hogyan kell kezelni. Ez egy nagy tanítás mindenki számára.  A fiataloknak,  de azoknak is, akik már több éve házasok. Mindenkinek aki párkapcsolatban él –  fogalmazott Czitor Attila színművész.

Tege Antal, a darab rendezője elárulta, hogy az előadást olyan próbák előzték meg, ahol a két színésszel közösen vitatták meg saját párkapcsolati tapasztalataikat.

– Az ember a saját életéből hozza az élményanyagot, és azt is próbálja belegyúrni a darabba. Természetesen ezt  mind úgy, hogy maga az előadás ne sérüljön, a történet megmaradjon. Az azonban bizonyos, hogy nagyon hasonló élethelyzetek történnek velünk is, mint az előadásban –  emelte ki Tege Antal.

Egy párkapcsolat sosem egyszerű, de a darab igyekszik a 21. században még inkább felhívni a figyelmet arra, hogy küzdjünk egymásért, és ne adjuk fel a szerelmet egy félreértés vagy vita miatt – tette hozzá a rendező.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,