November 9-én viszik színpadra a Váratlan találkozások című darabot

2021. november 3. 11:58 | Papp Ádám Sándor

Szerdán délelőtt tartották a Békéscsabai Jókai Színház stúdiószínpadán a Váratlan találkozások című darab sajtónyilvános próbáját. A szerelmes kamaradarab Katkó Ferenc rendezésében, november 9-én debütál a teátrumban.

Bernard Slade kanadai drámaíró és dramaturg műve egy hajdani házaspár, a drámaíró Michael és felesége, Amy tíz évét mutatja be. A két fél már külön él, de gyerekeik révén és más események alkalmával össze-összetalálkoznak, ismét felszínre kerülnek a régi örömök, sérelmek, történetek. A se veled, se nélküled kapcsolatról szóló darabot Katkó Ferenc rendezésében mutatják be Békéscsabai Jókai Színház színpadán. A befutott drámaírót Michael-t Tege Antal eleveníti meg, míg a balett-táncos Amy-t Földesi Ágnes Villő alakítja a műben. 

– A darabban egy sikeres drámaírót alakítok, akinek van pénze, három egészséges gyereke és egy szerető felesége. Azt gondolná az ember, hogy semmi problémája sincs, de 15 év házasság után elválik a feleségétől és beleveti magát az életbe. 10 évet ölel fel ez a darab, az utolsó előtti jelenetben mondjuk el egymásnak, hogy ki, miért volt olyan a házasságban. Rengeteg titokra derül fény, a meg nem beszélt szituációk miatt lesz Amy alkoholista, Michael pedig ezért fordul a többi nő felé. Amikor végre sikerül megbeszélniük a dolgokat, rájönnek arra, hogy elfecsérelték ezt a 10 évet – emelte ki Tege Antal Gálfy gyűrű-díjas színművész. 

Katkó Ferenc rendező elmondta, hogy a darabban használt díszlet visszafogott lesz, azt szeretné, ha a fókusz a két színészen lenne. Kiemelte: nem szokványos szerelmi történetet visznek a színpadra, hiszen a válás utáni 10 évet öleli fel a darab.

– Aki ezt a darabot megnézi, biztos elgondolkodik azon, hogy egy párkapcsolat rengeteg kompromisszumon alapul. Ha nem kötünk kompromisszumot egymással egy kapcsolatban, akkor az egyszer kipukkan. Elmegyünk egymás mellett, elhidegülünk, nem értjük meg a másikat – emelte ki a rendező.

A Bernard Slade - Brestyánszki B.R.: Váratlan találkozások című darab premierjét november 9-én 19 órától tartják a Stúdiószínházban.  

További programok »

FEL