Még véget sem ért az előző, már kezdődik a következő évad a Jókai Színházban

2021. július 2. 13:28 | Papp Ádám Sándor

Novembertől kezdődhet a Békéscsabai Jókai Színház 2021/22-es évada – ismertette Seregi Zoltán igazgató pénteken, sajtótájékoztatón.

A koronavírus-járvány megváltoztatta a Békéscsabai Jókai Színház 2020/21-es évadát. A társulat 2020 nyarán, valamint szeptemberben és októberben tudta pótolni a 2019/20-as évad elmaradt előadásait, így tartani tudták volna a bemutatók számát, de a járvány harmadik hulláma után újra bezárt a teátrum – emlékeztetett Seregi Zoltán. Az igazgató arról is beszélt, hogy a tervek szerint 2021. október végére teljesíteni tudják a 2020/21-es évad bemutatóit, bérletes előadásait. Novemberben pedig nekivágnak a 2021/22-es évadnak, amely 2022 június közepéig tart.

– A pandémia okozta sokk, elzártság, stressz és szorongás miatt a 2021/22-es évadot szeretnénk szórakoztatóbbá tenni. Így olyan zenés évadot hirdetünk, amely a négy felnőtt és a négy gyermekdarabot érinti, a Sík Ferenc Kamarszínházi bemutatókat nem – emelte ki az igazgató.

Seregi Zoltán hozzátette, hogy a műsorterv tartalmaz magyar klasszikusokat (Jókai Mór, Petőfi Sándor, Szabó Magda), kortás magyar írókat (Szabó Attila, Sinkó Adrienn, Bella István, Zalán Tibor), kortárs külföldi szerzőket (Kander, Ebb, Stein, Neil Simon), így biztosítva a sokszínű népszínházi koncepciót magyar művekkel a középpontban. 

Fotó: Kovács Dénes / 7.Tv

Seregi Zoltán színházigazgató tájékoztatója. (Kép: Kovács Dénes/BMC)

 

A tájékoztatón elhangzott, hogy 2021. novemberében Fenyő Miklós - Tasnádi István: Made in Hungária, valamint Neil Simon: Furcsa pár című darabjaival kezdődik az újévad. Decemberben Szabó Attila - ifj. Mlinár Pál - Lovas Gábor: Fehérlófia bemutatója lesz látható, majd 2022. januárjában Tamási Áron: Énekes madár című szerelmes játékával kezdődik az új év. Februárban Sinkó Adrienn: Tihany Tündér az "Egy vérből..." gyermek- és ifjúsági drámapályázat darabja lesz terítéken, míg márciusban Szűcs István - Bella István - Zalán Tibor: Drakula című horrorrockoperája és Bernard Slade - Brestyánszki B.R.: Váratlan találkozások című előadását tekintheti meg a nagyközönség.

Árpilisban Szabó Magda: Az ajtó, Szekernyés László: Trón alatt a király és Petőfi Sándor - Kacsóh Pongrác - Koltay Gergely: János vitéz bemutatóját tartják. A premierek sora májusban Joseph Stein - John Kander - Fred Ebb: Zorba, a görög musicaljével zárul.

További programok »

FEL