Teltház előtt kezdődött el a Városi Esték programsorozata

2022. június 24. 21:39 | Papp Ádám Sándor

Pénteken este kezdődött el a Békéscsabai Jókai Színház szervezésében a Városházi Esték kulturális programsorozata. Június 24-e és július 8-a között tizenegy nem mindennapi előadás lesz látható a megyeszékhelyen.

A következő két hétben Békéscsabán neves művészek, nagysikerű színházi előadások várják a nézőket. Pénteken este, a városháza udvarán a hagyományokhoz hűen Seregi Zoltán a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója, valamint Szarvas Péter polgármester gongütéssel jelezték, hogy elkezdődött a Városházi Esték programsorozata.

– Az eseménysorozat célja azon túl, hogy nyáron is legyen színház Békéscsabán az, hogy az előadásokban olyan színészek szerepeljenek, akiket itt nem láthat a közönség, hiszen Budapesten vagy más vidéki városban dolgoznak. Ilyenkor itt egy kupacban sok előadást lehet megnézni, olyan neves színészekkel, akikre kíváncsiak lehetnek a nézők – fogalmazott a teátrum direktora.

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A közönség a programsorozat nyitányán Ray Cooney - Páratlan Páros című előadását láthatta Horváth Csaba rendezésében, Száraz Dénes és Beleznay Endre szereplésével. A kultúra szerelmesei július 8-áig további nyolc produkciót láthatnak a városháza udvarán. A programsorozat a Szent István téren, a Békéscsabai Jókai Színház Made In Hungaria című musicalével zárul majd.

A részletes program ide kattintva tekinthető meg. 

 

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

További programok »

Kultúra

A revizorral nyit a Békéscsabai Jókai Színház

Nyikolaj Vasziljevics Gogol A revizor című szatirikus vígjátékával az energiaválság miatt elrendelt három hónapos kényszerszünet után március 31-én újra nyit a Békéscsabai Jókai Színház. Az előadás rendezője Pataki András Jászai Mari-díjas művész, a főbb szerepeket Mészáros Mihály, Kovács Edit, Bartus Gyula és Szabó Lajos alakítja. A darab zenéjét Varga Gábor jazz muzsikus szerezte, és játssza élőben a színpadon egy mobil, tologatható zongorán.
18:53
FEL